Samsun'da kız kardeşinin düğün töreninde tabancayla ateş açması sonucu tek kurşunla 2 kişinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yargılanan özel güvenlikçi, 33 yıl 4 ay, silahı temin ettiği iddia edilen akrabası ise 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
10 Temmuz 2011 günü Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Mahallesi'nde Esra-Erkan Onaran'ın düğün merasiminde gelinin kardeşi Engin E.'nin (25) havaya ateş açmak isterken kazara ateş alan tabancadan çıkan kurşun, İstanbul'dan tatil için gelen iki çocuk annesi Sevgi Ölmez'in (30) göğsünü delip geçtikten sonra Eyüp Sezen'in (35) kafasına isabet etmişti. Sevgi Ölmez, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olay günü, Eyüp Sezen ise tedavi gördüğü aynı hastanenin yoğun bakım servisinde 7 gün sonra hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra tutuklanan özel güvenlikçi Engin E. ile kendisine silahı veren akrabası İlhan E.'nin (27) yargılanması sona erdi.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu olarak yargılanan Engin E., kendini savundu. Olanlardan dolayı pişman olduğunu ifade eden Engin E., "Böyle bir şey olmasını asla istemezdim. Silahı havaya kaldırdığımda etrafta bulunan insanlar bana silahın şarjörü yere düştü diye bağırdılar. Ben de şarjörün yere düştüğünü zannederek havaya sıkmaktan vazgeçtim. Silahın şarjörünü kontrol ettim gözükmüyordu. Şarjör kısmında geniş bir boşluk vardı. Silahı yere indirdiğimde nasıl olduğunu anlamadım silah kendiliğinden bir el ateşledi. Silahın tetiğini bilinçli olarak dokunmadım. Olay kazadır. En mutlu gönümde böyle bir şey olmasını istemem mümkün değildir. Suçsuzum. Beraatime karar verilmesini istedim" dedi.
Mahkeme heyeti Engin E.'yi Sevgi Ölmez'i ve Eyüp Sezen'i olası kast ile öldürmek suçundan her bir öldürme olayı için 16 yıl 8 ay olmak üzere toplam 33 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Silahı temin ettiği ileri sürülen İlhan E. ise olayı kast ile 2 kişinin öldürülmesine silah temin etmek suçundan 13 yıl 4 ay, silahla ateş etmek suçundan 10 ay ve ruhsatsız silah suçundan da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 15 yıl 10 ay hapis, bin lira da adli para cezasına çarptırıldı.
(MAY-SLH-Y)

20.02.2013 12:33:14 TSI

Editör: Wan Haber