Şubat-Mart aylarında yapılması planlanan Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi seçimleri için başkan adaylığını açıklayan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve Martı Link Konteyner Hizmetleri Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk'e ilk destek. İzmirli balıkçılardan geldi.
İzmir Kordon Otel'de DTO üyelerine düzenlediği bilgilendirme toplantısına katılan İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Kemal Yılmaz, Yardımcısı Ergün Canduran ve Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) İzmir Bölge Birlik Temsilcisi Hasan Eser, Başkan Adayı Yusuf Öztürk'e destek sözü verdi.
Toplantı sonrasında gazetecilere konuşan Sür-Koop İzmir Bölge Birlik Temsilcisi Hasan Eser, "İzmir'de faaliyet gösteren 24 Su Ürünleri Kooperatifinin üst kurumu olan İzmir Bölge Birliği olarak Oda seçimlerinde Sayın Yusuf Öztürk'ü destekleme kararı aldık" dedi.
"DTO İzmir Şubesi'nde İzmir (avcı) balıkçılık camiası bugüne kadar endüstriyel teknelere sahip oligark balıkçıların üye olduğu bir derneğin başkanı tarafından temsil ediliyordu" diyen Eser, şöyle konuştu: "Biz bölge birliği olarak sadece milyon değerinde teknesi olan balıkçıları değil, tüm balıkçıları, yani 5 metre sandalıyla denize 10 parça ağ atıp, yakaladığı 2 kilo balığı satarak geçimini sağlayan balıkçıyı da temsil ediyoruz. Ancak biz kurum olarak bugüne kadar DTO İzmir Şubesi'nin müspet yada menfi olarak hiçbir şekilde varlığını hissedemedik.Bu nedenle de Sayın Öztürk'ün aday olduğunu öğrendiğimizde, değişimin artık zaruri olduğuna inanan bir grup olarak kurumumuz içersinde gerekli görüşmeleri yaparak, Yusuf Öztürk'ü destekleme kararı aldık. Bu akşam da Sayın Öztürk'ün ekibinde olan sektör temsilcilerini tanıma fırsatını bulduk ve yönetime oldukça genç, dinamik ve içinde hizmet etme heyecanı olan bir ekibin talip olduğunu görünce de, kendisine olan haklı desteğimizin ne kadar yerinde olduğuna bir kez daha kanaat getirmiş olduk. Bu anlamda belirtmek isterim ki; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ünde dediği gibi; Gençlik Kimdeyse Gelecek Ondadır."
(HE-ERG-Y)

12.01.2013 12:54:31 TSI

Editör: Wan Haber