Demokratik Toplum Kongresi (DTK) 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesinde hayatını kaybeden 34 kişiyi anma programını açıkladı.
DTK bünyesinde yer alan STK temsilcileri Uludere olayının 1. yıl dönümü anma programını açıkladı. 27 Aralık günü Diyarbakır'da yapılacak yürüyüş ile anma programı gerçekleştirecek olan DTK heyetinin, 28 Aralık günü olayın yaşandığı bölgeye kitlesel olarak gideceği ifade edildi. DTK il binasında düzenlenen basın toplantısında anma programını açıklayan DTK üyesi İmam Taşçıer, 28 Aralık gününe kadar Diyarbakır'da Uludere'de hayatını kaybedenler için çeşitli anma programlarını düzenleyeceğini ifade etti. Taşçıer, "Toplantımızın amacı Uludere'yi yalnız bırakmamaktır. Uludere'de ölenlere sahip çıkmaktır. Uludere'deki gibi olayların tekrar yaşanmaması için çaba sarf etmektir. Tüm parti ve kuruluşlar burada sessiz kalmayacaklar. Biz bugünden itibaren 28 Aralık'a kadar eylemsellikler yapmayı düşünüyoruz. Basın açıklamaları, sivil toplumu harekete geçirip sesimizi duyurmaya çalışacağız. Bölge STK'ları ve Kürtlere yapılan bu zulmü dile getiren bu oluşum 27 Aralık'ta Diyarbakır'da kitsel bir yürüyüş ve basın açıklaması yapacaktır. Bu alanda çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. En az 100 bin kişi toplamayı hedefliyoruz. Geçen yıl Uludere'de yaşanan bana göre soykırımdır. Kürtlerin bu soykırımlara karşı sessiz kalmaması gerekiyor. Seslerini duyurmaları ve yek vücut olmaları gerekmektedir. Bu bir haftalık süre içerisinde Diyarbakır'da bir çok etkinlik yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Toplantıda bir açıklama da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt tarafından yapıldı. Zümrüt, Diyarbakır'da düzenlenecek olan yürüyüşe herkesi davet ederek, "27 Aralık günü herkesin saat 13.00'da Bağlar Dört Yol'da buluşup Koşuyolu'na kadar yürüdükten sonra yapacağımız basın açıklamasına katılmasını bekliyoruz. 28 Aralık günü temsili olarak tüm illerden kitlesel olarak olayın gerçekleştiği bölgeye gideceğiz. Daha çok Şırnak ilinde büyük bir kitlenin katılmasını bekliyoruz. Ailelerin yalnız olmadığını tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Herkes o gün tepkisini ortaya koyacaktır. Bizler adaleti isteme noktasında kendi mücadelemizi sürdüreceğiz. Diyarbakır bu tür anlamlı günlere her zaman ev sahipliği yapmış bir kenttir. 27 Aralık günü tüm Diyarbakırlıları yürüyüşümüze davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
(ÜN-AKK-AŞ-Y)

19.12.2012 16:28:45 TSI

Editör: Wan Haber