Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Çorum'da 2012 yılında 36 milyon TL'lik yatırım yaptığı bildirildi.
DSİ'nin Çorum yatırımları Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça'nın ev sahipliğinde yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıyla Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Aslan, DSİ 5.Bölge Müdürü Hacı Haksal, DSİ Çorum ve 5.Bölge Şube Müdürleri katıldı.
İl Özel İdaresinden, Devlet Su İşlerine devri yapılmış ve yapılma aşamasında olan sulama projelerinin değerlendirilmesiyle başlayan toplantıda, devir işlemleri devam eden proje ve süreçlerinin hızlandırılmasıyla ilgili DSİ 5.Bölge ile İl Özel İdaresi yetkilileri görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca toplantıda 2012 yılında yapılan çalışmalar ve 2013 yılında planlanan işlerle ilgili teknik ve görsel bilgiler verildi.
Toplantının ardından yapılan açıklamada DSİ'nin 2012 yılı yatırım ve uygulama programında toplam 43 adet proje için 36 milyon TL. harcama yapıldığı bildirildi. Açıklama da yapılmıştır bu kapsamda 2 adet planlama, 14 adet proje, 6 adet büyük su işleri, 4 adet gölet ve gölet sulaması, 10 adet taşkın koruma, 2 adet taşkın rusubat kontrolü, 1 adet bina tesis ve onarımı ve 4 adet işletme ve bakım-onarım işi yapıldığı kaydedildi.
(MMY-BÖ)

13.01.2013 17:29:19 TSI

Editör: Wan Haber