Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Bursa Kent Konseyi (BURKENKON) Engelliler Meclisi üyeleriyle bir araya gelerek engellilerin karşılaştığı sıkıntıları dinledi.
BURKENKON Engelliler Meclisi, engellilerin karşılaştığı sıkıntılara çözüm aramaya devam ediyor. Yapılan toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Engelliler Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. Engellileri tek tek dinleyen Özkul, müdürlük faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi.
Engellilerle ilgili çalışmaları gönülden yürüttüklerini söyleyen Özkul, engellilerin ihtiyaçlarının el ele karşılanması gerektiğini vurguladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeni kurulan bir bakanlık olduğunu anlatan Özkul, "Yaklaşık bir yıldır bizlerde Bursa'da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bakanlık olarak sadece engellilerle değil, kadınlarla ve çocuklarla da ilgileniyoruz. Bakıma muhtaç engelliler için evde bakım ücreti hizmetini devreye aldık. Bir nebze olsun engelli kardeşlerimizin hayatına değer katmaya, ihtiyaç duydukları bakımları karşılamaya çalışıyoruz. Bursa'da 14 bin 200 kişiye evde bakım ücreti ödüyoruz. Bakıma muhtaç olan yaklaşık 30 bin engelli var. Neredeyse yarısının bakım ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Tabii ki bu hizmetten yararlanmak için bazı şartlar var. Önce arkadaşlarımız evlere gidip tek tek ziyaretler yapıyor. Şartlar uygunsa bizler de gerekli desteği veriyoruz" dedi.
(MŞ)

01.02.2013 12:24:26 TSI

Editör: Wan Haber