Demokrat Parti (DP) Soma İlçe Teşkilatı, partinin kuruluşunun 67. yılını yaptığı basın açıklaması ile kutladı. İlçe Başkan Aziz Günal, "Demokrat Parti günümüzde de halkımızın umudu olmaya devam ediyor" dedi.
DP İlçe Başkanı Aziz Günal, partisinin kuruluşunun yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. 7 Ocak 1946'da Celal Bayar, Adnan Menderes, Fuat Köprülü ve Refik Koraltan önderliğinde "Yeter, söz milletindir" sloganıyla kurulan DP'nin, uzun yıllar ülkeye hizmet ettiğini dile getiren Günal, "Tek partili yönetime son veren Demokrat Parti; iktidara geldikten sonra yine halkın isteği doğrultusunda ezanın Türkçe'den Arapça'ya çevrilip okunmasını sağlamış, 10 yıllık iktidarı boyunca halkın refahı için çalışmış ve 27 Mayıs 1960 ihtilali ile halka rağmen iktidardan uzaklaştırılmıştır" diye konuştu.
Günal, "Daha sonra misyonunu Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi ile devam ettiren DP, günümüzde yine Demokrat Parti olarak siyasi hayatını devam ettirmektedir. Halka olan hizmetlerini bu misyonlarla da devam ettiren partimiz, ülke kalkınmasına önem vererek birçok yatırımın altına imzasını koymuştur. Bu misyonda görev almış tüm büyüklerimizden, hakkın rahmetine kavuşmuş olanlara Allah'tan rahmet diler, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar temenni ederiz" dedi.
(YS-ERG-Y)

08.01.2013 14:39:26 TSI

Editör: Wan Haber