Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, büyük dava adamı Rauf Denktaş'ı rahmetle andıklarını ve O'nu kalplerinde yaşatacaklarını belirtti.
Kıbrıs Türklüğü için hayatını adayan büyük dava adamı Rauf Denktaş'ın Türk milletinin bir mensubu olma şuuru içinde Kıbrıs davasını son nefesine kadar savunduğuna işaret eden Eyüp Doyuran, "Türkiye için bir milli dava olan Kıbrıs için her alanda büyük bir mücadele sürdürdü. Kıbrıs'ta yok edilmek istenen Türk varlığının korunmasını ve bir devlet haline gelmesini sağladı. Türk Birliği ve Türk Dünyası için Kıbrıs Türklüğünün devlet kurması çok önemli bir adım olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti bayrağı yanında KKTC bayrağı bir başlangıç oluşturmuştur.. Türklük için mücadele eden büyük liderlerden birisi olarak tarihe geçmiştir. Kıbrıs tarihine damgasını vuran Rauf Denktaş, Türk dünyasının önemli liderleri arasında yerini almıştır. Ömrünün son dakikalarına kadar devletin varlığını vurgulayan ve Kıbrıs Türklerine sürekli 'Devlete ve bağımsızlığa sahip çıkın, anavatan Türkiye'ye güvenin' çağrısı yapan Denktaş, Kıbrıs Türklerinin eşit egemen hakkından, Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinden ve Türk askerinin adadaki varlığından taviz vermedi. Son anlarında bile Kıbrıs Rum tarafına 'Burası bağımsız bir cumhuriyettir' diye seslenen Denktaş, 'Mücadelenin yeni nesile anlatılması herkesin vatan borcu' demiştir. Kıbrıs Türk halkına, devletine sahip çıkması için çağrıda bulunan Rauf Denktaş, 'Devletsiz kalmak her şeyiyle aciz kalmak demek, başkasına muhtaç olmak demektir. Devletsiz yaşayan insanlar olabilir ama devletsiz yaşayan millet yoktur. Kıbrıs Türk halkı, Türk milletinin ayrılmaz, kopmaz bir parçasıdır. Kimse bizi bu yurttan, vatandan mahrum edemez' demiştir" diye konuştu.
Kıbrıs Türk halkının, geleceğe bakarak, geçmişte yaşananların bir daha olmaması için dik durması, Türklüğüyle gurur duyarak, Atatürk ilkelerinden taviz vermemesi gerektiğini vurgulayan Denktaş'ın "Devlet demek hürriyet demektir, dimdik ayakta durup, kimsenin boyunduruğu altına girmemek demektir. Bağımsızlığınızdan asla vazgeçmeyin" şeklindeki vasiyetini anımsatan Doyuran, "Denktaş, KKTC Devleti'nin bir evlat gibi olduğunu, bu evladı yaşatmak gerektiğini, ona zarar vermeye çalışan herkese "dur" demenin tüm Kıbrıslı Türklerin görevi olduğunu vurgulamıştır. 'Anavatana gelecek her zarar, bize de zarar verecektir' ifadesini kullanan Denktaş, Kıbrıs Türk halkının kimseye muhtaç olmadan yaşama, her zorluğun üzerinden gelecek gücü olduğunu göstermiştir. Yalnız Kıbrıs Türkü değil, 250 milyonluk Türk Dünyası yiğit, kahraman bir evladını kaybetmiştir. Bir dava adamını kaybetmenin ötesinde, bir tarih göçmüştür. Denktaş'ın son nefesine kadar sürdürdüğü milli mücadelesinden her zaman ilham almaya devam edeceğiz. Türk Ocakları olarak büyük dava adamı Rauf Denktaş'ı rahmetle ve şükranla anıyoruz" şeklinde konuştu.
(MB-İK)

14.01.2013 10:57:36 TSI

Editör: Wan Haber