Doğanşehirliler Derneği üyeleri, düzenlenen Kuru Fasulye Günü'nde bir araya geldi.
Dernek binasında düzenlenen Kuru Fasulye Günü'ne; Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Doğanşehirliler Derneği Başkanı Dilaver Gür, eski Doğanşehir Belediye Başkanı Cengiz Özdemir, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Başkanı İsmet Bayram, baçı sivil toplum kuruluşu temsilcileri dernek üyeleri ve davetliler katıldı.
Toplantıda konuşan Doğanşehirliler Derneği Başkanı Dilaver Gür, "Doğanşehirimizin meşhur kuru fasulyesini daha fazla tanıtmak ve bir araya gelmek amacıyla bu tür programlar yapıyoruz. Gelenekleri unutmamak, bir arada, dost ve arkadaşları ile bir araya gelerek ilçenin sorunlarına çözüm arayışları için zaman zaman Kuru Fasulye Günü adı ile bir araya geliyoruz. Her hafta bir arkadaşımız masrafları üstleniyoruz. Bu hafta ben, önümüzdeki hafta ise İsmet Bayram başkanımız üstlenecek. Amaç, bir araya gelmek, kuru fasulye bahanedir" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, kuru fasulyeyi bahane ederek bir araya geldiklerini ifade edip, "Doğanşehir'in kuru fasulyesinin yeterince tanıtılmadığı kanaatindeyim. Doğanşehir'in kuru fasulyesi kadar lezzetli fasulye yoktur. Bunu daha fazla tanıtmalıyız" dedi.
Çakır, büyükşehir konusuna da temas ederek, "Büyükşehir ile birlikte Malatya'nın gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunulacaktır. Gerek altyapı gerekse üstyapı hizmetlerinde bütünlük sağlanacağı bir döneme giriyoruz. İlçe, belde, kırsalı ve merkezi ile bugüne kadar alınan hizmetlerden daha çok hizmet geleceğini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra davetlilere kuru fasulye pilav ikram edildi.
(NA-Y)

01.02.2013 14:21:26 TSI

Editör: Wan Haber