İzmit'in tarih turizmine kazandırılması sürecinde önemli bir yere sahip olan, 'Tarih Koridoru' projesinde çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. Projeye büyük önem verdiğini ifade eden İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 'Tarih Koridoru' projesi kapsamında Kapanca Sokak'ta devam eden çalışmaları inceledi. Başkan Doğan'a inceleme gezisinde Tarih Koridoru Koordinatörü Vedat Denizoğlu ve ekibi eşlik etti.
'Tarih Koridoru' projesinin İzmit Belediyesi'nin en prestijli projelerinden biri olduğuna dikkat çeken İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Akçakoca Mahallesi Kapanca Sokak'ta devam eden çalışmaları yakından takip ediyorum. Bu sokak 19. yüzyılın sivil mimarlık örneklerini bünyesinde barındırıyor. Bu sokak, o dönemin yapılarının bulunduğu, doğal dokusunu hala koruyan ender sokaklardan biri. Tarih Koridoru projesinin ikinci etabını oluşturan bu sokak ve çevresinde restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları hızla devam ediyor" dedi.
Tarih Koridoru Projesi kapsamında Kapanca Sokak'ta 8 parselin istimlak çalışmalarının yapılıp onarımlarına başlandığı bilgisini veren Başkan Doğan, "Kapanca Sokak sağlıklaştırma projesi tamamlandığında sokağın tarihi dokusu ön plana çıkacak" diye konuştu. 6 binanın İzmit Belediyesi tarafından, 2 binanın ise Özel İdare tarafından yapıldığını söyleyen Doğan, proje kapsamında Zeytinciler Konağı'nda butik otel yapılacağını da ifade etti.
Şimdiye kadar İzmit Belediyesi tarafından 13 binanın istimlak edildiğini söyleyen Doğan, "Bu binaların 3 tanesinin rekonstrüksiyon, 10 tanesinin restorasyon çalışmalarını Mayıs sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımızın ardından sokak iyileştirme ve dış cephe kaplamalarına devam edeceğiz" dedi. Başkan Doğan gezisi kapsamında su sarnıcını izlerken, vatandaşlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi.
(UU)

09.12.2012 14:37:41 TSI

Editör: Wan Haber