TBMM Genel Kurulu'nda, Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilat Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı onaylandı. Bu kapsamda Diyarbakır'da Selahattin Eyyubi Vakıf Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulacak.
Tasarının Genel Kurul'da görüşmesi sırasında bir konuşma yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, tüm engellemelere rağmen bu üniversiteyi kurduklarını söyledi. Selahattin Eyyubi'nin İslam aleminin en büyük komutanlarından biri olduğunu belirten İçten, "Tüm dünyanın saygı ve sevgi duyduğu Selahattin Eyyubi Diyarbakır'ımız için başka bir anlamı vardır. Şehirde nereye giderseniz gidin mutlaka o değerli şahsiyetin adına bir mahalle, bir sokak ismi bulursunuz. O nedenledir ki, Diyarbakır'a müjdeler olsun. O büyük komutan adına bir üniversite, Selahattin-i Eyyubi Üniversitesi açılıyor" dedi.
İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından kurulacak üniversite, iktisadi ve idari bilimler, mühendislik ve mimarlık, ilahiyat ve sağlık bilimleri fakülteleri ile sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri enstitülerinden oluşacak. Ayrıca üniversite bünyesinde, yerel diller enstitüsü ve meslek yüksekokulları da olacak.
(İHA-AŞ-Y)

01.02.2013 15:48:54 TSI

Editör: Wan Haber