Diyarbakır'da kimliği belirsiz bir grup tarafından polis ekiplerine düzenlenen saldırıda 1 polis yaralandı.

 


Edinilen bilgiye göre, Yenişehir ilçesi Şehitlik semti 55. Sokak üzerinde devriye gezen polis ekibine kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıya anında karşılık verilmesiyle kısa süren bir çatışma yaşandı. Polis ekiplerinin karşılık vermesinin ardından saldırganlar ara sokaklara kaçtı. Polis ekipleri de saldırganların ardından ara sokaklara girdi. Ara sokaklarda devam eden çatışmada 1 polis memuru yaralandı. Bölgeye sevk edilen ambulansla yaralı polis hastaneye kaldırılırken, kaçan saldırganların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

 

 

Diyarbakır'da iki grup arasında çıkan kavgaya müdahale eden polis ekiplerine düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru yaralandı.

 

 


Edinilen bilgiye göre olay. Yenişehir ilçesi Şehitlik semti 55. Sokak üzerinde meydana geldi. Kavga eden iki grubu ayırmak için bölgeye giden polis ekipleri, kavgaya karışanları ayırmak için araya girdi. Polislerin müdahale ettiği gruplar ara sokaklara kaçtı. Ellerinde silah bulunan grupları ayırmak isterken ara sokaklara giren polis ekipleri, kavga eden gruplardan birinin silahlı saldırısına uğradı. Asayiş olayına müdahale ederken, silahlı saldırıya uğrayan polis memuru olay yerine gelen 112 acil servis ambulansı ile Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dağkapı Kampusü'ne kaldırılarak yapılan ilk tedavinin ardından Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Öte yandan kavga eden ve 1 polis memurunun yaralanmasına neden olan iki grup içerisindeki şahıslar olayın ardından bölgeden kaçarken, kaçan şahısların bulunması için geniş kapsamlı çalışma başlatıldı. Kavgada polise kimin silah sıktığının tespiti için de incelemelerin devam ettiği bildirildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kavga eden gruba müdahale eden polis ekiplerine silahlı saldırı düzenlendiğini ve olayda 1 polis memurunun yaralandığını belirtti. Böğürcü, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını söyledi.

 

 

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde polise yapılan saldırının ardından geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

 


Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi 55’inci Sokak’ta bir polis memurunun yaralanmasına neden olan saldırı sonrasında, bölgede operasyon başlatıldı. Olay yerine çok sayıda özel hareket polisi sevk edildi. Dedektör köpekler eşliğinde, olayın yaşandığı sokağın çevresindeki sokaklara giren özel hareket polisleri, saldırıda kullanılan ve saldırganları aradı.
Öte yandan, hastanede tedavi altına alınan yaralı polis memuru Ramazan Çakar’ın ameliyata alındığı öğrenildi.

 

Editör: Wan Haber