Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır ili sınırları içerisinde kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla 6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen kelebek ve sallama tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı olarak taşınmasının yasaklandığı ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada 27 Ekim'de alınan kararda şunlar yer alıyor: 

 

 

 

"İlimizin kamu düzenini, genel asayiş ve güvenliğini önemli derecede ve doğrudan etkileyen ve 6136 sayılı kanun kapsamı dışında kalan kelebek, sallama tabir edilen ve özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı kişi üzerinde ve araçlarında taşınması ile şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçların önlenmesi amaçlanmıştır. Bu karar, Diyarbakır il sınırları içerisinde şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda kullanılan ve 6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen her türlü kesici, delici ve bereleyici aletler veya özel amaçlarla imal edilen bıçakların ve benzeri aletlerin kişi üzerinde, araçlarında ve çantalarında maksat dışı taşınmasının yasaklanması ile bu düzenlemelere uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin düzenlemeleri kapsar.

 

 

 

Bu karar 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar, Diğer Aletler Hakkında Yönetmeliğin 54. üncü Maddesine ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 4/1 ve 32 madde hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır." 

Editör: Wan Haber