Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Afyon Karahisar Güral Otel'de gerçekleştirilen 'Uluslararası "Luxury Thermal" ürün geliştirme ve pazarlama zirvesine katıldı.
15-16 Ocak 2013 tarihlerinde Afyonkarahisar Güral Otel'de gerçekleştirilen zirveye DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, DİTAB turizm danışmanı ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ile Ticaret Odası Meclis Üyesi Veysel Ece katıldı. DİTAB Danışmanı Hikmet Atilla'nın da konuşmacı olduğu zirvede Termal turizm yanında Ülkemiz turizminin mevcut yapısı, alınması gereken tedbirler ve 2023 turizm hedefleri ayrıntılı olarak tartışıldı. Yurt içinden ve yurt dışından birçok değerli turizmcinin katıldığı ve önemli tespitlerin yapıldığı bu toplantıda; İlçemiz turizminde gelecekte alacağı pozisyonlar ve çalışma yöntemleri ele alındı.
Zirveyle ilgili değerlendirmelerde bulunan DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu birçok turizm temsilcisiyle ve Bakanlık yetkilileriyle çok yararlı görüşmeler yaptığını belirterek bakanlık yetkilileriyle yaptıkları görüşmeleri olumlu geçtiğini söyledi. Bankoğlu, "Özel olarak görüştüğümüz Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür yardımcısı İbrahim yazar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar Daire Başkanı Adnan Arslan'a İlçemiz adına taleplerimizi bildirdik ve Didim'le ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Sayın İbrahim Yazar'a isteklerimiz var dediğimizde 'Biliyorum destinasyon durumunu soracaksınız, DİTAB'ın yazılı talebini aldık, Hikmet bey ve ticaret odası yetkililerinin istekleri var, bu konuda çalışmalar son aşamaya geldi, Bakanlığımızın Web sitesini yeniliyoruz, kısa zamanda Didim destinasyon listesinde yer alacak, merak etmeyin' cevabını aldık" dedi.
Bankoğlu Bakanlık yetkililerine Didim'e yeni profesyonel tanıtım CD'si, Didim'de yaşanan Mera sorunu ve Kent Ormanı konularını görüşme imkanı bulduklarını söyleyerek, "İlçemizi iyi bilen ve Didim'e birçok kez gelen bu değerli Bakanlık Temsilcilerimizin yakın ilgisinden memnun olduk ve umutlandık. İlçemizin turizmde hedeflediğimiz yere kısa sürede ulaşabilmesi için, İlgili Bakanlıklarımızın desteklerinin artarak devam etmesi çok önemlidir. Önümüzdeki süreçte, tüm Kurum ve Kuruluşlar olarak resmi ve değişik kulvarlardaki özel ilişkilerimizle bu destekleri alabileceğimiz kanaatindeyiz" diye konuştu.
(HÇ-MB-İK)

21.01.2013 15:16:46 TSI

Editör: Wan Haber