Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Samsun'da 'Diş Protez Laboratuvarlarında Çalışan Yardımcı Personelin Eğitim' için eğitim düzenlendi.
Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi konferans salonunda düzenlenen eğitimde diş protez laboratuvarında çalışan ancak çeşitli nedenlerle meslek belgesi edinemeyen yardımcı personelin eğitimin yapılması amaçlandı. Eğitimleri Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli Diş Hekimleri Tuğba Uyar, Ersin Faydalı, Adem Yılmaz, Ayça Erkoçak ve Fatma Ayşe Şanal'dan oluşan 5 diş hekimi İş güvenliği ve işçi sağlığı, tam protezlerde model, bölümlü protezlerde model, bitim ve tamir, sabit protezlerde model, tam metal kuron modalajı, veneer kron metal altyapı üzeri porselen materyal gibi birçok konuda 175 yardımcı personele eğitim verildi.
3.12.2012 21.3.2012 tarihleri arasında pazartesi, perşembe ve pazar günleri verilecek olan eğitimin sonunda başarılı olan yardımcı personellere İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kurs bitirme belgesi verilecek.
(GKH-SLH-Y)

06.12.2012 18:54:37 TSI

Editör: Wan Haber