'Didim Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyon' toplantısı Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2012 yılında gerçekleştirilen kurslar ve içerikleri ele alındı.
İlçe Hayat boyu öğrenme, Halk Eğitim planlama ve işbirliği komisyon toplantısı Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Bugün saat 11:00'de Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya Kaymakamı Ersin Emiroğlu başkanlık ederken, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Didim İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Karaca, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ile Okul Müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Öner, 2012 yılı içerisinde Didim Halk Eğitim Merkezinde açılmış olan kurslar, kurslara katılım sayısı ve kaç kişinin kurslardan yararlandığı ve kursların hangi sektörlere yönelik yapıldığına ilişkin slayt eşliğinde bilgilendirmesiyle başladı. Öner 2012 yılında Halk Eğitim Merkezinde 146 kurs açıldığını ve kurslardan 7658 kursiyerin yararlandığını belirterek "Mesleki ve Teknik anlamda 25 kurs açılırken bu kurslardan 714 kursiyer, Sosyal anlamda 75 kurs açılırken 5180 kursiyer ve Okuma-Yazma anlamında ise 46 kurs açılırken 1764 kursiyer bundan yararlanmıştır."dedi.
Öner 2013 yılında işsizlik soruna çözümüne yönelik kursların açmayı hedeflediklerini belirterek, "İlçemizde suça karışmış çocuklarının rehabilite edilmesi ve meslek sahibi yapılması ayrıca tarımsal anlamda sektörel kursların açılması noktasında kurslar açmayı planlıyoruz."dedi.
Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu 2012 yılında Halk Eğitim Merkezinin güzel çalışmalar yaptığını ve verilerdeki artışın kendisini mutlu ettiğini söyleyerek "Verilerdeki artış bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Gelecek yılda buna bağlı olarak yeni kurslar açılacaktır. Bu yeni kurslar içinde sizlerin öneri ve fikirleri yol gösterecektir."dedi.
Emiroğlu Didim'e göçenlerle ilgili bir genelge hazırlandığını ve bir çok kuruma görevle düştüğünü belirtti.
Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ ise kurslarla ilgili 2 tespitinin olduğunu söyleyerek "İlki kurslara katılanlar sadece cinsiyete göre ayrılmış; kursa katılanlarla ilgili geniş bir veri tabanı alınabilirse, kursiyerlerin ne amaçlı katıldığı öğrenilebilir. İkincisi ise özellikle okullarda tüm yük rehber öğretmenlere yüklenmiş; bir rehber öğretmen tekeli oluşturulmuş gibi bir hava ortaya çıkıyor. Bunun yerine öğrencilere uzman kişilerce eğitimler verilmesi önemli diye düşünüyorum."dedi.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise açılacak olan kurslarda inşaat sektörüyle ilgili kurslarında açılması gerektiğini söyledi. Kamacı ayrıca öğrencilerle birlikte Velilerinde eğitimlere tabii tutulması gerektiğini kaydetti.
İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen ise Didim'de motosiklet kullanımının yoğun olduğunu belirterek, vatandaşın bilinçsiz motosiklet kullanmasından dolayı motosiklet kullanımıyla ilgili kursun açılmasının yararlı olacağını söyledi.
Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ise tarım anlamında verilen kurslar sayesinde çiftçinin verim ve kalite anlamında memnuniyetinin arttığını söyledi.
Kaymakam Emiroğlu ayrıca kadınlara yönelik Mikrokredi çalışmasının başlatılması yönünde talimat verirken gerekli bilgilerin İl'den alınıp, bu konuda halkın bilgilendirilmesinin sağlanmasını istedi.
Toplantı görüş ve önerilerin dile getirilmesiyle sona erdi.
(HÇ-MB-İK)

21.01.2013 15:17:54 TSI

Editör: Wan Haber