Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği, Suriye'de yaşanan iç savaşta Alevilerin durumuyla ilgili olarak bir seminer düzenledi.
Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği Suriye'de yaşayan Alevilerin durumunu düzenlenen seminerde masaya yatırdı. Dün akşam saat 19:00'da Didim Cem evinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim görevlisi ve Araştırmacı-Yazar Dr. Hakan Mertcan konuşmacı olarak katıldı. Seminer öncesinde konuşan Dernek Başkanı Yusuf Doğan dernek olarak sosyal etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, seminere katılanlara teşekkür etti.
Seminerde konuşan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim görevlisi ve Araştırmacı-Yazar Dr. Hakan Mertcan Suriye'de yaşanan iç savaşta her gün onlarca insanın öldüğünü ve kaos ortamının sürdüğünü belirterek "Bu savaşta belli yerlerde kurtarılmış bölgeler oluşturuldu. Burada en büyük tehlike mezhep savaşlarının olması; Biz bu savaş başladığında Alevilerin durumu ne olacak diye bunu dile getirdik ve sonuçta savaşta Aleviler de zarar gördü" dedi.
Türkiye'deki Alevi öğretileri ile Suriye'deki Alevi öğretilerinin farklı olduğunu dile getiren Mertcan "Türkiye'nin güneyinde 1 milyon'a yakın Arap Alevi var; önemli bir çoğunluk Hatay ve İskenderun'da yaşıyor. Burada bu olaylardan sonra bir enerji oluştu ve bu insanların yalnız olmadığını gidip gördüm" diye konuştu.
Mertcan Türkiye'nin savaşın içinde olduğunu ileri sürerek "Ülkemizde muhaliflere koruyan ve destekleyen bir ülke konumundayız" dedi.
Seminerin sonunda Mertcan sorularını cevaplandırdı.
(HÇ-MB-İK)

13.01.2013 15:22:36 TSI

Editör: Wan Haber