Fethiye'de Pazar günü Karaçulha Belediyesi tarafından yapılacak olan deve güreşleri öncesi Güreşlere katılacak olan bir birinden günlü devlerle Şehir turu yapıldı.
Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı'nın öncülüğünde Hafta sonu Pazar günü Karaçulha Beldesi eski belediye binası yanında bulunan eski hal yerinde yörenin en büyük defe güreşleri yapılacak. Eğitim yararına yapılacak olan Deve Güreşlerinde bir birinden ünlü 80'e yakın deve boy gösterecek. Pazar günü yapılacak olan deve güreşleri öncesinde Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, Güreş Tertip komitesi ve vatandaşlarında katıldığı bir kortej düzenlendi. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Önünden develerle yapılan Kortej Atatürk Caddesinden geçilerek çarşı caddesinden dönülüm orman işletme müdürlüğünde sonlandırıldı. Davul zurna eşliğinde yapılan deve korteji Fethiye Kaymakamlığı önüne geldiği zaman Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalıkta yola çıkarak Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı ve güreş tertip komitesine gerçekleştirilen organizasyondan dolayı teşekkür ederek güreşecek olan develerin sahiplerine de güreşlerde başarılar diledi. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı "Karaçulha Belediyesi olarak kültürümüzü yaşatmak adına beldemizde düzenlediğimiz Deve Güreşlerimizi 3 Şubat Pazar günü Eski belediye binası yanında bulunan eski hal binasının bulunduğu alanda yapılacaktır. Bugünde deve güreşlerimizi Fethiye'deki vatandaşlarımıza da bu güreşimizi duyurmak ve davet etmek adına develerimiz ile bir kortej gerçekleştirdik. Tüm halkımızı Pazar günü Karaçulha beldesinde gerçekleştirilecek olan Deve güreşlerimize bekliyoruz" dedi.
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise "Türk Kültürünü geliştirme ve yaşatma adına yapılan faaliyetten dolayı Karaçulha Belediye Başkanımızı kutluyorum. Belediye başkanımız beni arayarak kortej yapmak istiyoruz Kaymakamlığın önünden geçebilirmiyiz dedi. Bende kendilerini buradan geçerlerken bir selamlamak istedim ve güreşe katılacak olan develerin sahiplerine de başarılar dilemek istedim. Bölgemizde Yörük unsurları oldukça fazla ve bu Yörük kültürünü yaşatmak için birçok kurumumuz ve vatandaşlarımız özverili bir çalışma sergiliyorlar. Bunun yanında bölgemizde turizm de oldukça yaygın. Turizm ile kendi kültürümüz olan Yörük kültürünü geliştirmek adına bizlerde elimizden gelen gayreti göstermekteyiz" diye konuştu.
(MB-İK)

01.02.2013 17:33:25 TSI

Editör: Wan Haber