Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (DESKKOP) yönetim kurulu hafta sonu yapılan kongreyi değerlendirdi.
DESKKOP Yönetim Kurulu hafta sonu yapılan kongre ile ilgili ise şunları aktırdı. Yazıda "Hafta sonu Olağan Mali Kongremize katılım yüksek seviyede gerçekleşmiştir. Başta ilimizin Valisi Adnan Yılmaz olmak üzere Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Baro Başkanı Ali Dilber, DTSO Başkanı Metin Büyük, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, TESKOMB Başkan Vekili Ömer Gümüş ve BESOB Başkanı Tahir Gayret ve çok sayıda ortağımızın katılımı ile coşkulu, şeffaf ve her yapılan faaliyetlerin ayrıntılı bir şekilde toplantının gündem sırası ile anlatılmıştır. 2012 yılında 11 milyon 487 bin TL. kredi kullandırdığımız ve bunun hangi meslek kollarındaki üyeler için kullanıldığını ve bu kredilerin geriye ödemelerinin de düzenli olduğunu açıkça anlatılmıştır. Bunun yanında bir slayt sunumu ile hem faiz oranları hem kooperatif tüm işlemleri bu sunum ile üyelerimize açıkça anlatılmış ve gündem maddelerinde salonu dolduran tüm üyelerin takdiri ve oy birliği ile kabul edilmiştir. Bakanlık temsilcisi tarafından genel kurul tutanaklarına geçmiştir. Hatta bu çalışmalarımızdan dolayı Türkiye genelindeki kooperatifler arasında ön sıralardaki kooperatifler arasında olduğumuz ifade edilmiş ve bu da tüm üyelerimiz tarafından yüksek alkışlarla takdir edilmiştir. Çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi takdir eden tüm katılımcılara sonsuz teşekkürü bir borç biliriz" denildi.
Yönetim açıklamasında ayrıca basında yer alan bazı haberleri de eleştirilerek şunlar aktarıldı, "Bu kadar güzel geçen bir Genel Kurulda bu kadar şeffaf ve açıklayıcı bilgiler verildiği halde bir üyemizin talebinin değerlendirilme konuşmalarını, sanki üyelerimizi konuşturmadığımız ifade edilerek ve kurumumuzu yıpratacak şekilde yapılan şahsi yorumlayıcı haberleri, habercilik anlayışı ile yayınlayarak oldukça şeffaf ortamda yapılacağı günler öncesinde duyurulan ancak üyelere detaylı bilgi verilmediği ve sergilenen sert ve olumsuz tutum, gergin ve sancılı diye yorumlar yaparak magazin haberi haline getirerek kamuoyuna yansıtmayı kurumumuza ve kurumsal kimliğimize zarar verdiğini düşünerek bu tutum ve davranış içinde olanları kamuoyu takdirine bırakıyoruz"
(AY)

21.01.2013 15:34:04 TSI

Editör: Wan Haber