Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Konya'nın kış sporları merkezi haline getirilmesi için çalışma yürütülen Derbent Aladağ Kayak Merkezi'ni bu yıl başlatmak istediklerini söyledi.
Selvi, Derbent Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu'nda yaptığı konuşmada, Aladağ Kış Sporları Merkezi projesine değindi. "Aladağ" deyince hemen söyleyip geçmemek gerektiğini belirten Selvi, buranın Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ile birlikte Konya'nın kış sporları merkezi haline getirilmesinin mücadelesini verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini dile getirdi.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, konuşmasında, Aladağ Kış Sporları Merkezi konusunda artık geri dönüşü olmayan bir yola girildiğini söyledi. Konya'nın da bu konunun çok üzerinde durduğunu belirten Acar, "İnşallah İl Genel Meclisi Başkanımız da bu konuda bizimle beraber çok büyük gayretler sarfetti, programına aldı. Dönüşü olmayan bir yol bu, yani bu eninde sonunda olacak bir proje. Ama, biz bir an önce olsun diye çaba sarfediyoruz. Birçoklarınız tanık oluyor, hafta sonları kayak takımını toplayan geliyor, 'burada kayak tesisi varmış' diye. Biz biraz tanıtımı herhalde çok güçlü yaptık. Herkes yukarıda tesis var zannediyor. O yüzden, biz de dedik ki, 5 kilometrelik kayak yolu asfalt yapılırsa, tesisler yapılıncaya kadar bile her hafta sonu burası dolup taşacak. İnsanlar burada kayak yapacaklar. Tesisler yapıldığında hem kış, hem yaz aylarında burada çok ciddi faaliyetler yapılacak. Yani genel anlamda Derbent'in ufku öyle çok açık" dedi.
(ARÖ-İP-Y)

20.02.2013 16:15:44 TSI

Editör: Wan Haber