Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, 'Hayata Pas Ver' projesi ile iş adamları ve yoksul öğrencileri makasın iki ucu gibi birleştirdiklerini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma müdürlüğünü yaparken Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Zeki Bulut'un Denizli'deki son projesi 'Hayata Pas Ver' büyük beğeni topluyor. Denizli'ye geldiği günden bu yana özellikle yoksul çocuklarla ilgili yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Zeki Bulut, son projesi olan Hayata Pas Ver'de de yine göç ederek Denizli'ye yerleşen çocukları sevindirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Hakan Şükür, Rüştü Rençber gibi ünlü futbolcuların katıldığı etkinliği değerlendiren Zeki Bulut, amaçlarının çocuklarının hayallerini geniş tutmak olduğunu söyledi. Yaptıkları etkinliğin futbol turnuvası gibi düşünülse de aslında futbolun popülerliğinden faydalandıklarını belirten Bulut, "Çünkü çocukları bir arada tutmanın en önemli özelliği buydu. Bu sosyal bir projedir. Çünkü özellikle Denizli ölçeğinde göç almış bölgelerdeki 220 çocuğumuzu toparlayarak sosyal proje içerisinde onları hayata daha sağlam tutunabilmelerini sağlamak, ailelerin de sosyal anlamdaki yoksunluklarını öncelikle tespit edebilmek ve giderebilmek istedik. Devletin yanlarında olduğunu hissettirebilmek istedik" dedi.
Projenin şu anda çok iyi ilerlediğini kaydeden Bulut, "Bir aylık bir süreç oldu. Bu noktada her kurumdan sonsuz destek alıyoruz. PAÜ ile çok güzel bir çalışmamız var. Bilimsel olarak da bu işi takip ediyoruz. Çocuklarımızın sosyolojik o değişimlerini üniversite tez konusu haline getirecek" dedi.

'İŞADAMLARIMIZLA YOKSUL ÇOCUKLARIMIZI MAKASIN İKİ UCU GİBİ BİRLEŞTİRDİK'
Proje için seçilen çocuk sayısının 220 olduğunu ifade eden Bulut, şöyle konuştu:
"Çocuğumuzu birden bu projeye dahil etmek fazla gelebilir. Biz bu çocuklarımızı kümeleştirdik. 20 takım oluşturduk. En güzel tarafı da bu 20 takımın başına da bir iş adamını kulüp başkanı olarak belirledik. Burada makasın iki ucunda olanları yani iş adamlarımızı ve yoksul çocuklarımızı iki makasın ucundaki gibi bir araya getirdik. Biz bunda da büyük başarı sağladık. İş adamlarımız motive olmuş şekilde, bizlerden daha büyük bir hevesle çalışıyorlar. Her takımımızın başında üniversiteden beden eğitim bölümünden iki öğrenci arkadaşımız da çocuklarımızı çalıştırıyor. Her takımın başında ayrıca da bir emniyet şube müdürü var. Tüm koordinasyonu da onlar sağlıyor. Düzenli olarak da haftalık raporlamayı yapıyoruz ki eksiklerimizi görelim."
Hayata Pas Ver tanıtım gecesinde çocukların çok mutlu olduğunu belirten Bulut, "Çocuklarımız Hayata Pas Ver projesinin tanıtımında o ünlü futbolcuları gördüler. Kendi hayallerinde büyük gördükleri insanları yanlarında görmeleri, onlardan imza almaları, onlarla sohbet etmeleri çocuklarımızı müthiş motive etti. Çocuklarımız geleceğe daha güzel bakıyorlar.İnşallah projemiz o sosyal boyutuyla çok güzel yerlere ulaşacaktır. Bizim inancımız o noktada tam.İnşallah bunun sonunu da başarıyla bitireceğiz" diye konuştu.
Projeye göre Denizli'de ailelerinin maddi durumu yetersiz olması nedeniyle sosyal aktivitelere daha az katılım gösteren dar gelirli ailelerin 10-15 yaş grubundan 220 çocuğu tespit edilerek 20 takım kurulurken projeye Türkiye Futbol Federasyonu, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü de destek verdi.
(EV-SK-Y)

20.02.2013 16:11:20 TSI

Editör: Wan Haber