Denetimli serbestlik ile ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Aydın'da 96 hükümlü tahliye olurken; 9 aydır Yenipazar'da tutuklu bulunan Mehmet Ağar'ın durumunun netlik kazanmadığı belirtildi.
Denetimli serbestlik ile ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Aydın Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan 193 hükümlü yasadan faydalanmak için Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etti. Savcılık tarafından yapılan değerlendirme sonucu cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçiren, 1 yıl ve daha az süre cezası kalan 96 kişi tahliye edildi. Hastalıklarını öne sürerek tahliyelerini isteyen 2 tutuklunun da durumunun İnfaz Hakimliği tarafından değerlendirildiği öğrenildi.
Susurluk davasından aldığı 2 yıllık hapis cezasının onanmasının ardından 25 Nisan 2012'de Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna konulan İçişleri eski Bakanı ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar ise, cezasının 1 yılını tamamlamadığı için yasadan kısmen faydalanacağı ifade edildi. 25 Nisan 2013'te tahliye olmasının beklenen Ağar'ın açık cezaevine çıkma hakkını Aralık ayında alacağı için tahliyenin Aralık ayına kalmasının söz konusu olabileceği iddia edildi.
(MB-İK)

01.02.2013 17:41:40 TSI

Editör: Wan Haber