Demokrat Parti (DP) Denizli İl Başkanı Uğur Kenter partisinin 67'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Demokrat Parti'nin Türkiye'de milletin sesi olan ve hürriyetlerin önünü açan bir parti olduğunu söyledi.
DP Denizli İl Başkanı Uğur Kenter, Demokrat Parti'nin 67'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.Demokrat Parti'nin Türkiye'de milletin sesi olan ve hürriyetlerin önünü açan, milletin gönül verdiği ve gönüllerde yaşayan tek partisi olduğunu belirten Kenter, kurucu genel başkanları Adnan Menderes'in de milletin gönlünde hep yaşayacağını ve dualarla anılacağını söyledi.
7 Ocak 1946'da kurulan Demokrat Partinin köklü bir misyonun sahibi olduğunu belirten Kenter, "Demokrat Parti ve ona yön veren liderleri, milletin sesi olarak, demokrasi özlemini dile getirmekten geri durmamış, milletin gördüğü baskılara karşı bir ümit olduğunu ortaya koymuş ve 14 Mayıs 1950'de beyaz ihtilal ile, milletimizin helal oylarıyla iktidara geldiler. İktidarın henüz ikinci ayında milletine söz veren Adnan Menderes, Demokrat Parti'nin tarihe geçen icraatını yapmış, 1932'de susturulan 'Allah-u Ekber' sesleri semalarda yankılanmıştır" dedi.
Demokrat Parti ve devamında gelen partilerin Türkiye'ye büyük katkılar sunduğunu kaydeden Kenter, "Demokrat Parti davası, demokrasiye, ülkenin maddi ve manevi kalkınmasına hizmet davasıdır. Müntesibi, yöneticisi olmaktan şeref duyduğumuz 7 Ocak 1946'da kurulan Demokrat Parti'nin kuruluşun 67. yılını kutlamanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Demokrat Parti'nin kurucularını, şehit başvekil Adnan Menderes ve Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu'yu, ahirete intikal eden tüm Demokrat davasına hizmet etmiş fedakar insanları rahmetle anıyoruz" dedi .
(EV-SK-Y)

07.01.2013 16:34:40 TSI

Editör: Wan Haber