İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım'da yapılan hizmetlerden köylerinde faydalanacağını, yaşanan sıkıntıların köy muhtarlarıyla bir toplantı yapılarak ortaya konulacağını söyledi.
Sivil toplum kuruluşları ziyaretlerini sürdüren Başkan Demirtaş, Ziraat Odası Samsun Şube Başkanı Hasan Tütüncü'yü, daha sonrada Deniz Ticaret Odası Samsun İl Temsilcisi İskender Yağız'ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Son yıllarda köylerinde şehirden farksız hale geldiğini ifade eden Başkan Demirtaş, "Köylerimizin tarımda hayvancılıkta gelişmesinde ziraat odalarımızın önemi çok büyük. Büyükşehir Yasası ile köylerin belediye sınırlarına dahil edilmesiyle ilgili olarak da 2014 yılında köylerin belediyemize bağlanması ile ilgili bir program hazırlıyoruz. Şehirde yapılan çalışmaları köylerimizde de yapacağız. Köy muhtarlarımızla bir toplantı yapıp sorunlarını ortaya koyacağız" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ziraat Odası Samsun Şube Başkanı Hasan Tütüncü, "İlkadım ilçemiz sınırları içersinde 11 köy bulunuyor. Şehrimiz tarım alanı olarak küçük görünse de özellikle verim anlamında zengin yerlere sahiptir. Bazı yerlerde atadan dededen kalma yöntemlerle tarım yapılıyor. Son zamanlarda tarıma ve hayvancılığa verilen destek ile köyden kente göç azaldı. Biz, köyden kentte değil, tam tersine kentten köye göç olmasını istiyoruz. Şehir içersindeki yoğunluğumuzu güneye taşımak istiyoruz" diye konuştu.
Deniz Ticaret Odası Samsun İl Temsilcisi İskender Yağız'ı da makamında ziyaret eden Başkan Demirtaş, "Samsun sahil kenti olmasını denizcilik sektörünün ticaret hacmi artıyor. Sektörün sorunlarının çözümü için öncelikle çözüm önerilerini de dile getirmesi gerekiyor. Kentimize ve denize sahip çıkmamız lazım. Belediye olarak şehre katkı verecek her türlü çalışmanın destekçisiyiz" şeklinde konuştu.
Günün anısına Başkan Demirtaş, oda başkanlarına kahve-fincan takımı hediye ederek başarılar diledi.
(SAM-SLH-Y)

12.02.2013 15:05:21 TSI

Editör: Wan Haber