Kocaeli'nin Darıca İlçesi'ndeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda dünyaya gelen üçüz aslan yavruların isimleri 3 haftalık anket sonunda 'Asya', 'Afrika' ve 'Avrupa' olarak belirlendi.

 


Hayvanat Bahçesi'nin Eğitim Müdürü Gökmen Aydın yavru aslanlara isim verilmesi için düzenlenen ankere büyük bir katılım olduğunu söyledi. (DHA)

 

 


Üç hafta süren ankete web sitesinin yanı sıra telefonla veya bizzat gelerek de katılım gerçekleştiğini belirten Gökmen Aydın, "Özellikle Anadolu'dan çok telefon aldık. Bu da bizi çok mutlu etti. Buraya da çok destek verdiler. Biz de onların isimlerinin ve fotoğrafının olduğu tabelası hazırladık. Onu da asıyoruz. Artık ziyaretçilerimiz zaten anne ve yavruları bu sıcak günlerde bahçede bir arada görebilecekler.

 

 

 

Ankette en fazla oy alınarak, dişi yavrunun ismi Asya oldu. Diğer erkeğe göre tombul olana Afrika ismini, Zayıf olan erkeğe de Avrupa ismini verdik. Bu isimler çok oy aldı" dedi.

 

 


Bunlar dışında değişik mitolojik isim önerilerinin de bulunduğunu belirten Gökmen Aydın, "Ama en çok oy alan isimlerimiz Asya, Afrika ve Avrupa oldu. Şu anda onlar hem etle, hem de sütle besleniyorlar. 9 ay böyle devam edecek. 9 aydan sonra artık yavrular tamamen etle beslenmeye başlayacak. Şu an tam 2 aylıklar. 6 aylık olduklarında da babalarıyla buluşacaklar. Çünkü babaları zarar vermesin diye ayrı tutuluyorlar. Babaları da sabırsızlıkla yavrularını bekliyor" diye konuştu.

 

Mesut IŞIK- Büşra KAYA / GEBZE (Kocaeli), (DHA)

Editör: Wan Haber