Mersin'in Tarsus İlçe Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu, 'Dargın Kimse Kalmasın' projesi başlattı.
"Dargın Kimse Kalmasın" sloganı ile yola çıkan Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu, Kırklarsırtı Fatih Camii Kuran Kursu öğreticisi ve aynı zamanda Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu üyesi Elife Fenk'in özverili girişimleri ile uzun zamandır küs durumdaki komşular tespit edildi.
Çok sayıda küsleri bir araya getirerek barışmalarını sağlayan Elife Fenk, "İnsanların amelleri, Pazartesi ve Perşembe günleri Hak tealaya arz olunurmuş, Hak teal da, kendisine şirk koşmayan herkesi affedecekmiş. Ancak bu mağfiretten birbirine kin tutan iki kişi istifade edemez. Cenab-ı Hak, "O iki kişi barışıncaya kadar amellerini getirmeyin" buyuruyor. Bizleri çok bariz bir şekilde uyaran peygamberimizin bu mesajını kendimize rehber edinerek, bu kutlu buluşmayı amaçlayarak hadisi şerifin sırrına mazhar olmaya çalışıyoruz" dedi.
İlçe Vaizlerinden Mikayil Tayşan ve Tahsin Alacalar'ın da hazır bulunduğu barışma buluşmasında küsler birbirlerine sarılarak küskünlüğü kaldırdılar. Vaiz Tayşan, "Biz Kur'an kurslarımızı salt eğitim kurumları olarak görmüyoruz. Aynı zamanda toplumun içinde, toplumsal sorunlara eğilmeyi amaçlamış bir anlayışla hareket ediyoruz. Kur'ani bakış açısıyla çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bu yüzden kurslarımızın müfredatlarını yeniledik, eğitim formasyonları ve hocaların eğitim anlayışları Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından net bir şekilde ortaya konulmuştur. Kurslarımız, insanımızı toplumla barıştıran, dinin kurallarını ve manevi mutluluğu insanlara öğretmeye çalışan mekanlardır. Kur'an kurslarımız, örgün eğitimi tamamlayan, bütünleyen, insanımızın manevi duygularını, ahlaki anlayışını geliştirmeye çalışan mekanlardır. Bu yüzden Kur'an kurslarını önemsiyoruz" şeklinde konuştu.
Dargınlık ve küskünlüklerin kimseye yarar sağlamayacağını ifade eden Tayşan, "Bugün sizlerin gerçekleştirmiş olduğu bu barış, aracılığımızla yapacağımız diğer barışlara da örnek gösterilecektir. Af etmek, bağışlamak Allah katında en büyük mükafatlardandır. Allah barışınızı her zaman daim etsin" dedi.
Kuranı Kerim tilaveti ve duaların yapıldığı Barış Buluşmasında duygulu anların yoğunlaştığı bir atmosferde küsler birbirine sarılarak barıştırıldı.
(ERY-Y)

18.12.2012 16:01:14 TSI

Editör: Wan Haber