DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı "Doğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Çalıştayı" düzenliyor.
08 Haziran 2011 tarihli ve 27958 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 642 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş olan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'ın katılımı ile 2-3 Şubat 2013 tarihlerinde Bingöl Üniversitesi'nde "Doğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Çalıştayı" düzenleyecek.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının görevleri arasında bölgenin kalkınmasının hızlandırılması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların proje ve faaliyetlerinin uyum ve bütünlük içinde yürütülmesini sağlayacak eylem planları hazırlamak, bunların uygulanmasını koordine etmek, izlemek ve değerlendirmek ile bölgenin gelişme potansiyeline, sorunlarına ve imkânlarına dair araştırma, etüt, proje ve incelemeler yapmak veya yaptırmak yer alıyor.
Başkanlık kendisine tevdi edilen görevlere istinaden bölgenin en önemli ekonomik faaliyetleri arasında yer alan hayvancılık sorunlarına yönelik hayvancılık çalıştayını düzenleyerek bölge hayvancılık problemlerine çözüm önerileri sunmayı planlıyor.
Çalıştay 2 Şubat 2013 Cumartesi günü açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak. Program DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Adnan DEMİR'in çalıştay sunuşu ile devam edecek. Çalıştay Metodolojisinin Sunulmasının akabinde Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz katılımcılara hitap edecek. Bakan Yılmaz'ın konuşmasından sonra grup çalışmaları başlayacak ve bölge hayvancılığı tüm yönleri ile masaya yatırılacak. Öncelikle bölge hayvancılığının mevcut durumu analiz edilerek sorunları tespit edilecek. Çalıştayda Bölge hayvancılığı; Besi Sığırcılığı, Süt Sığırcılığı, Kanatlı Yetiştiriciliği, Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Arıcılık, Hayvancılığa Dayalı Sanayi gibi yedi alt sektöre ayrılarak ele alınacak ve bu alt sektörlerde çalışma grupları oluşturulacak.
Çalıştay 3 Şubat 2013 Pazar günü Çalıştay Sonuç Raporunun okunması ile sona erecek.
Çalıştaya Türkiye Kalkınma Vakfı, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, DAP Bölgesi; Üniversitelerinin İlgili Fakültelerinin Bölümlerinden Akademisyenler, Kalkınma Ajansları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri, EBK Kombina Müdürlükleri, Ticaret Borsaları, İl Ziraat Odaları, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlükleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlükleri, Damızlık Koyun-Keçi ve Sığır Yetiştiricileri Birliği, Arı Yetiştiricileri Birliklerinden yoğun bir katılım olması bekleniyor.
(ERZ-AT-Y)

30.01.2013 11:27:21 TSI

Editör: Wan Haber