Bursa'da, kızını uyuşturucuya alıştırmakla suçladığı damadını öldürdüğü, dünürünü ise yaraladığı iddia edilen sanık müebbet ve 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ona yardım ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan karısı ise kendisine de 13 yıl hapis cezası verildiğini duyunca baygınlık geçirdi.
1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek ve yaralamak" suçundan müebbet ve 20 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık H.G. (51) ile cinayete yardım ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan karısı S.G.(36) son kez hakim karşısına çıktı. Evden 4 kez kaçıp gizlice evlenen kızını ikna etmek isterken tartıştığı damadı Sezgin Yalavaç'ı (27) öldürüp, dünürü C.Y.'yi (51) de yaraladığı iddia edilen H.G. son sözünde mahkemenin takdirine sığındığını, amacının uyuşturucuya alışan kızını kurtarmak olduğunu söyledi.
Duruşmaya babası tarafından eşi öldürülen S.Y. de katıldı. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık H.G.'yi, damadı Sezgin Yalavaç'ı öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sanığa, dünürüne yönelik "Adam yaralamak" ve "6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından 2'şer yıl daha hapsine hükmetti.
Davanın tutuksuz sanığı S.G.'ye ise mahkeme heyeti, "Cinayete yardımcı olmak" suçundan 10, C.Y.'nin yaralanması olayına karışmaktan 1 yıl 1 ay, "6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan ise 2 yıl hapis cezası verdi.
Davanın tutuksuz sanığı S.G. kararın açıklanmasının ardından baygınlık geçirdi. Duruşmaya izleyici olarak katılan sanık yakınları da karara tepki gösterdi.
Bilindiği gibi 30 Eylül 2011'de meydana gelen olayda, kızını ikna etmek için damadının Atıcılar Mahallesi'ndeki evine giden baba H.G., dehşet saçmış, damadını öldürmüş dünürünü ise yaralamıştı.
(OSM-

02.02.2013 10:44:22 TSI

Editör: Wan Haber