Sivas'ın Suşehri ilçesinden geçen D-100 karayolu üzerinde 2012 yılında, Suşehri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılan genel asayiş uygulamasında, özellikle gümrük kaçağı sigara konusunda kaçakçılara geçit verilmedi.
Türkiye'nin doğusu ile batısını birleştiren, toplam bin 785 kilometre uzunluğunda olan D-100 karayolunun geçtiği Suşehri ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından 2012 yılında yapılan genel asayiş uygulamasında, 22 kaçakçılık olayında toplam 417 bin 733 paket gümrük kaçağı sigara ve 490 paket gümrük kaçağı puro elde edildiğini söyleyen İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral, meydana gelen 22 olayda toplam 36 şahıs yakalandığı vurguladı. Demiral, bu şahıslara 5607 sayılı Kanunu Muhalefet suçundan işlem yapıldığını, ele geçirilen sigaraların piyasa değerinin ise yaklaşık 2 milyon TL değerinde olduğunu ifade etti. Ayrıca, 2012 yılında Emniyet Müdürlüğü sınırları içerisinde muhtelif tarihlerde toplam 416 kilo kıyılmış tütün ele geçirildiğini belirten Demiral, tütün sahibi şahıslara idari para cezası uygulandığını söyledi. Ele geçirilen kaçak malların çoğunluğunun PKK'nın en önemli para kaynağı olarak kabul edilen kaçak sigaralardan oluştuğunu ifade eden Kaymakam Demiral, Suşehri Emniyet Müdürlüğü'nün 2012 yılında başarılı çalışmalara imza attığını vurguladı. Demiral, "2012 yılında meydana gelen iki fuhuş olayının bir tanesinde 5 yabancı uyruklu bayan şahıs yakalanarak sınır dışı edilmek üzere Sivas Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Diğer fuhuş olayında ise bir tane şüpheli elde edilmiş ve sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanmıştır. 2012 yılında bir tane cinayet olayı meydana gelmiş ve bu olayda 2 kişi yakalanarak mahkeme tarafından tutuklanmışlardır" dedi. İlçede meydana gelen 'Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti' olayı ile ilgili olarak 3 şüpheli yakalandığını söyleyen Demiral, bu şüphelilerden 1 kişinin tutuklandığını dile getirdi. Demiral, "Toplam 11 kilo 800 gram kubar esrar, 45 kilo 85 gram dişi hint keneviri tohumu, 4 kilo 6 gram afyon maddesi ve 11 adet uyuşturucu hap elde edilmiştir" diyek onuştu.
Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral ayrıca, 'Güveni Kötüye Kullanma Yolu ile Hırsızlık' olayının şüphelisinin Suşehri ilçesinde yakalandığını ve şahıs hakkında yapılan 'UYAP' sorgulamasında şüphelinin 'Kan Gütme' 'Saiki ile Adam Öldürme' suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapsi olan şahsın da adli makamlar tarafından tutuklandığını söyledi.
(SY-TB-AÖ-Y)

07.01.2013 11:40:59 TSI

Editör: Wan Haber