Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Sadık Atila, düzenlendiği basın toplantısında, ülkenin kırılgan bir süreçten geçtiğini söyledi. Atila AK Parti'nin Kayseri'de bir camide üye kaydı yaptığını iddia ederek, "Camilere siyasetin sokulmasını şiddetle kınıyorum" dedi.
CHP İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Sadık Atila, ülkenin kırılgan bir süreçten geçtiğini söyledi. Türkiye'de toplumun baskı altında olduğunu ifade eden Atila, "Üniversitesiyle, yargısıyla, sanat ve iş dünyasıyla, emekçileriyle, en son avukatlarıyla tüm toplum baskı altındadır. Komşu ülkelerle gün geçtikçe daha büyük sorunların eşiğine geliyoruz" ifadelerini kullandı.
CHP'li belediyelere karşı saldırı yapıldığını ileri süren Atila, "Halka hizmet götürmeye çalışan belediyelerimiz basılmaktadır. İktidarın düzenli saldırıları belediyelerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Böyle bir ortamda, Türkiye'yi düze çıkaracak, AKP'nin yarattığı statükoyu özgürlükçü bir anlayışla değiştirecek tek güç CHP'dir. CHP'liler olarak temel hedefimiz AKP ve onun baskıcı uygulamalarıyla mücadele etmektir. Bizler için mücadele içe değil dışa, AKP'ye, dönüktür" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonuna kadar arkasında olduğunu belirten Atila, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasında da belirttiği gibi (Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız. Bu ülkede yaşayan her yurttaşın başımızın üzerinde yeri vardır. Kimsenin şu veya bu şekilde etnik kimlik üzerinden siyaset yapması, bir etnik kimliği dışlaması, onu ikinci sınıf yurttaş olarak görmesi bizim kabul edeceğimiz bir tutum değildir) sözlerinin sonuna kadar arkasındayız" dedi.
CHP'nin iktidara hazırlanan bir Türkiye partisi olduğunu söyleyen Atila, "Bu iktidar yürüyüşünde, CHP'yi iktidar hedefinden uzaklaştıracak her girişim, Türkiye'ye yapılmış en büyük kötülüktür. Buna izin verilemez, vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Atila basın açıklamasının ardından AK Parti'nin bir camide üye kaydı yaptığını öne sürdü. Camilerin kutsal mekanlar olduğunu ifade eden Atila, "Camiler bizim ibadethanelerimizdir. Camilere bile siyasetin bu denli sokulmasını şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.
(MFT-ZB-Y)

01.02.2013 14:57:06 TSI

Editör: Wan Haber