Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı orman köylerinde bulunan ormanlık alanlarda ağaç budama işlemleri başladı.
Çubuk Orman İşletme Müdürlüğü tarafından izin verilen ve her yıl belirli bölgede yapılan ormanlık alandaki meşe ağaçlarının budama işlemi, köylüler tarafından gerçekleştiriliyor. Yetkililer, orman bakımı olarak adlandırılan ve hane başı belirli bir miktar para yatırılmak sureti ile gerçekleştirilen meşe budama işleminin Çubuk'a bağlı 13 orman köyünde başladığını belirtti. Bölgelerde yürütülen kesim sonucunda yaklaşık 3 bin dönümlük meşelik alanın iyileştirilmesi hedefleniyor.
Orman köylüleri tarafından yapılan meşe kesiminden elde edilen odunların aynı zamanda köylülerin kışlık yakacaklarını karşıladığını söyleyen Kuruçay Köyü Muhtarı Mükremin Öztürk, ''Her yıl olduğu gibi bu yıl da Orman yetkilileri tarafından bize gösterilen yerlerdeki ağaçların budamasına başladık. Bunun sonucunda elde ettiğimiz odunları da kışlık yakacak olarak evlerimize götürüyoruz'' dedi.
Traktörlerin girebildiği bölgelerden traktörlerle, traktörlerin giremediği bölgelerden ise eşeklerle odunların taşındığını anlatan Öztürk, ''Herkes bir kış boyunca yakacağı kadar odunu götürüyor. Ondan fazlasını götürmeye kimse uğraşmaz. Zaten mevsim şartları ve doğal yapı buna müsaade etmez'' diyerek, ormandan odun kesmenin ve götürmenin zor olduğunu ifade etti.
(BK-CC-Y)

10.12.2012 14:11:56 TSI

Editör: Wan Haber