Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) 2014-2018 Stratejik Plan çalışmaları kapsamında dekanlar, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve idari personele yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
CÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Yılmaz'ın bilgilendirme yaptığı toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, fakülte dekanları, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve idari personel katıldı.
Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, stratejik plan çalışmalarında akademik ve idari personelin olmasının üniversitenin gelişmesi ve önünü görmesi açısından önemli olduğuna değinerek, "Biz 4 ay önce üniversite üst yönetimi olarak neler yapabiliriz konusunu masaya yatırdık ve stratejik planımızın 2012 yılı itibariyle bittiğini gördük. Çalışmalarımızı ne şekilde yürüteceğimiz konusunda yaptığımız değerlendirmeler sonucunda 2014-2018 stratejik plan çalışmalarımızı Ankara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Yılmaz hocamız ve ekibine yaptırmayı kararlaştırdık. Kendisi bir Sivaslı. Bu plan çalışmasında gönüllü olarak yer alacağını ve bundan gurur duyacağını ifade etti. Biz de Sivas'tan ayrılan Sivaslıların bu şehre bir vefa borcu olduğunu düşünerek görüşmeleri sıklaştırdık ve üniversitemize davet ettik. Kendisine ve ekibine buradan teşekkür ediyorum" dedi.
CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın onayı ile Stratejik Plan Komisyonu'nun kurulduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu çerçevede 14 kişiden oluşan komisyonu kurduk. Stratejik plan çalışmalarının sürdürülebilir ve başarıya ulaşması için üniversitemizin bütün birimlerinin bu çalışmada yer alması gerekiyor. Bu maksatla sizleri buraya davet ettik. Bu bir başlangıç. Üniversitemizin geleceğini planlarken araştırma görevlisinden, profesörüne kadar bütün akademik birimlerin ve idari birimlerin teklif ve görüşlerini yansıtmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Yılmaz ise, stratejik plan çalışmalarının öneminden bahsederek, stratejik plan çalışmalarında katılımcı bir perspektifte akademik ve idari personellerin alt alanları belirleyerek sürece nasıl katkı sağlamaları gerektiği konusunda bilgiler verdi. Stratejik plan hazırlanırken kurumsal anlamda tüm tarafların katılımının önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Hakan Yılmaz, "Plana amaç değil araç olarak bakmamız gerekir. Ortak dili kullanmamız gerekir. Birimlerin yapacağı mevcut durumun doğru şekilde resminin çekilmesi konusunda gerekli yöntemleri sizlerle paylaşacağım. Katılımcı çerçevede bu planın hazırlanması lazım ki hepimizin planı olsun" dedi.
Bilgilendirme toplantısı, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Yılmaz'ın Stratejik Plan'ın hazırlanmasında gerekli olan yöntemleri anlatmasıyla sona erdi.
(TB-ZB-Y)

12.01.2013 17:52:52 TSI

Editör: Wan Haber