Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarında eğitim gören 7-18 yaşları arasındaki toplam 15 keman ve viyolonsel sınıfı öğrencisi konser verdi.
ÇÜ Akif Kansu salonundaki konseri İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet eşi Mukadder Selamet, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve eşi Filiz Kibar'da izledi.
Keman öğretmeni Görevlisi Daniya Kaynova ve Viyolonsel öğretmeni Öğretim Görevlisi Slava Kaynov, yetenekleri doğrultusunda küçük yaşta en iyi öğretmenler tarafından yetiştirilme şansına ulaşmış geleceğin büyük müzisyenleri olan öğrencilerinin izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattıklarını söyledi. Daniya Kaynova ve Slava Kaynov, "Bu çocukların hepsi Ulusal ve Uluslararası Müzik yarışmalarında önemli dereceler almış çok özel çocuklar. Onlar bizim gururumuz, gözbebeklerimiz, tek ihtiyaçları ise yürekten alkışlarınız" dediler.
Konserde sahne alan çocuklardan Kazım Kaan Alıcıoğlu (13) ve Deniz Şensoy, (12) Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasında keman sanatçısı olarak görev yapan babaları Şafak Alıcıoğlu ve Tamer Şensoy ile birlikte performans sergilerken, Doğa Altınok'da (12) amatör olarak müzikle ilgilenen babasının seslendirdiği Rusça esere, arkadaşı Ülker Tümer (14) ile birlikte eşlik etti.
Ayrıca, Besteci D. Shostakovic'in "Romans From The Gadfly Suite" adlı eserinin tüm öğrencilerle seslendirildiği finalde, Öğretim Görevlisi Daniya Kaynova ve geçtiğimiz yıllarda mezun ettiği öğrencilerinden ÇDSO'da keman sanatçısı Sezer Güneş ile Berlin Hans EISLER Müzik Akademisinde yüksek lisans yapmakta olan keman sanatçısı Hande Küden'de yer aldı. Piyano eşlikleri ise Öğretim Görevlisi Madina Zhulmurzina tarafından yapıldı.
(ADN-Y)

08.01.2013 12:09:03 TSI

Editör: Wan Haber