Çorum'da 1 Şubat 1991 tarihinde çok ortaklı ÖYTAŞ A.Ş. çatısı altında yayın hayatına başlayan Hakimiyet Gazetesi, 23. yılını okurlarıyla kutladı.
Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şevket Erzen, Çorum Hakimiyet'in, varlık nedeni olan 'yerelin sesi olmak' prensibinden hareketle geride bıraktığı sürede hep Çorum'un lehine olan haberlere imza attığını söyledi.
Hakimiyet'in günlük gazete olmanın verdiği sorumlulukla güncel gelişmeleri sıkı takibin yanı sıra gündeme getirdiği konularla kamuoyunun sesi olduğunu dile getiren Erzen, "Hakimiyet Çorum'da yerel gazeteciliğin lokomotifi, Çorum'un gür sesi" dedi.
Yayınladıkları haberlerle kamuoyunun yararını gözeten, gündeme taşıdığı meselelerle halkın sıkıntı ve sorunlarını ortaya koyan, çözümün takipçisi olan bir gazete olduklarının altını çizen Erzen, Çorumlular'a dolu dolu bir gazete sunmak için gayret gösterdiklerini, bundan sonra da aynı heyecanla çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.
Erzen, "Doğru ve tarafsız habercilik anlayışıyla Çorum kamuoyunun beğeni ve takdirini kazanan Hakimiyet, teknolojik ve görsel açıdan yaptığı değişikliklerle kendini sürekli yeniliyor. Kulis Notları köşesi ve gün içerisinde sürekli güncellenen internet sitesi www.corumhakimiyet.net ile gündemdeki gelişmeleri sıcağı sıcağına okurlarına ulaştıran Hakimiyet; 'Otopark' ve 'Kıyı Köşe' gibi özel sayfalarının yanı sıra 'Cumartesi-Pazar' adlı hafta sonu ekiyle okurlarına gazete okumanın zevkini yaşatıyor. Ayrıca Çorum'un ilk mizah sayfası 'Leblebi Keyfi'ni okurlarına sunan Hakimiyet, içerik zenginliği ile farkını ortaya koyuyor. Her ayın ilk günü çıkan ücretsiz edebiyat, kültür ve sanat eki 'Hale' ile Çorum kültür ve sanat dünyasına destek veren Hakimiyet, gerek basılı gerekse sanal ortamdaki yayınları ile dünyanın neresinde olursa olsun tüm Çorumlularıın sesini kamuoyuna duyuruyor. 23 yaşında 'delikanlı' bir gazete olan Hakimiyet, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de okurlarından aldığı destekle Çorum'a ve Çorumluya yakışan bir gazete olmaya devam edecek"
Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, bütün yayın kuruluşlarında olması gereken ve klasikleşen objektif, tarafsız ve ilkeli haber anlayışını 23 yıldır sürdürdüklerini belirterek, "Hedefimiz Hakimiyet'i marka yapmak" dedi.
Demirer, "Hakimiyet bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Çorum'un, Çorumlunun sesi olmaya devam edecek, yapıcı, yön gösterici üslubunu devam ettirerek gazetecilik anlayışını sürdürecektir. Okurlarına farklı haber ve sayfalar sunarak onların da Hakimiyet okuyarak farklı olduklarını hissettirecektir. Doğrudan taraf olacaktır. Gücünü okurundan, Çorumludan alacaktır. Kendini daha fazla geliştirerek okur memnuniyetini ön planda tutacaktır" diye konuştu.
(MMY-BÖ)

01.02.2013 16:33:50 TSI

Editör: Wan Haber