Çorum Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarete Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Başkan Yardımcısı Sadık Örgel, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Özkaleli, Orhan Güçlü, Murat Özülke, Çorum Gazetesi sahibi Selahattin Ezer ve Kent Haber Gazetesi sahibi Birkan Demirci katıldı.
Yeni Rektörlük binasının hayırlı olmasını dileyen Cemiyet Başkanı Şevket Erzen, üniversite ile Çorum basını arasındaki sıcak ilişkinin mutluluk verici olduğunu söyledi.
Rektör Reha Metin Alkan'ın gayretlerini takdir ettiklerini anlatan Erzen, "Hizmetlerinden dolayı Rektörümüzü kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz" dedi.
Hitit Üniversitesi kampüs projesindeki gelişmelerin sevindirici olduğunu belirten Erzen, "Üniversitemizde görev yapan akademisyenlerimizin makalelerini gazetelerimizde görmek istiyoruz. Ayrıca Cemiyetimiz'in düzenlediği yarışmaların jürisinde de akademisyenlerimizin görev almasını arzu ediyoruz." diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Alkan ise öğle yemeğinde bir araya geldiği misafirlerine üniversitenin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Alkan, ziyaret anısına Cemiyet yönetimiyle birlikte fotoğraf çektirdi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum'un çeşitli yerlerine dağılmış durumdaki akademik birimlerin Kuzey Kampüsü'nde toplanacağını söyledi.
Çorum Gazeteciler Cemiyeti yönetimini kabulünde konuşan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, "Üniversite, şehirle iç içe büyümeye devam edecek" dedi.
Hitit Üniversitesi'nin Çorum'a büyük katma değer sağladığını vurgulayan Alkan, "Benimsediğimiz model üniversite-halk etkileşimi açısından faydalı. Bu nedenle kampüsün şehirden bağımsız olmasını arzu etmiyoruz" diye konuştu.
Kampüs, laboratuvarlar, meslek yüksek okulu binaları, yeni bölümler ve öğrenci değişimi gibi konu başlıklarında da açıklamalar yapan Rektör Alkan,
"Çorum'a geldiğim günden bu yana yerel basınımızın yapıcı desteğini her zaman yanımda gördüm. Çorum'un gelişimine önemli katkıları olan yerel gazetelerimize herkesin abone olmak suretiyle destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Ahilik kültürüyle yetiştiğim için memleketim olan bu topraklara hizmet borçluyum. Hitit Üniversitesi, Çorum'un ortak paydası. Bu nedenle üniversiteye sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu. Üniversite tüm sektörlerin gelişimini destekliyor, şehre büyük katma değer sağlıyor. Çorum'un nüfusu düşerken öğrenci sayımız artıyor. Kampüsümüz şehirle iç içe olduğu için 11 bin üniversite öğrencisi Çorum için önemli bir canlılık oluşturuyor. Bu model, üniversite-halk etkileşimi açısından da faydalı. O nedenle kampüsün şehirden bağımsız olmasını arzu etmiyoruz" dedi.
Hitit Üniversitesi'nin Akademik birimlerinin sayısı her geçen gün artığını kaydeden Rektör Alkan, " İkindi vakti dükkan açmak diye bir tabir var. Şayet biz sabahtan dükkanı açabilseydik yani kampüs ve diğer konularda daha önceden adım atabilsedi bugün bulunduğumuz noktadan çok ileride olabilirdik. Geldiğimiz aşamada hem kampüsü konuşuyoruz hem de yeni bölümlerle içini doldurmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda ilk hedefimiz 15 bin öğrenci mevcuduna ulaşmak. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, BESYO ve Spor Kompleksi ile kütüphanemizi Kuzey Kampüsü'ne taşıyacağız. Akademik birimlerimizden İlahiyat ve Fen Edebiyat Fakülteleri'ni de ilerleyen dönemde yeni kampüsümüze taşımayı planlıyoruz. 15 bin öğrenci kapasitesine cevap verebilecek Kuzey Kampüsü'nün ardından diğer bölümlerimizi Güney Kampüsü'nde hayata geçireceğiz. " şeklinde konuştu.
Gıda Mühendisliği Bölümü çatısı altında açmayı planladıkları ekmek fırınının yakında üretime başlayacağını kaydeden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, "Üniversite öğrencilerinin mesleki gelişimini hedefleyen fırınla bilimsel veriler ışığında sektöre yeni bir vizyon kazandırmayı amaçlıyoruz. Tıp Fakültemiz bünyesindeki akademisyenlerimizin hastanemizde gerçekleştirdiği açık kalp ameliyatı sayısı 20'ye anjiyo sayısı ise 450'ye ulaştı. Bologna Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği anlaşması çerçevesinde akademisyenlerimiz İtalya'daki tarihi arşivlerde araştırma imkanı bulacak. Mesela Osmanlı'nın gerileme sürecinin başlangıcı olarak gösterilen Karlofça Anlaşması'na ilişkin tarihi bilgiler akademik işbirliği çerçevesinde ilk kez gün ışığına çıkacak. Önümüzdeki hafta ihaleye çıkacak HÜBTUAM Projesi'nin temelini gelecek ay içinde atmayı planlıyoruz. Türkiye'de ender laboratuvarlardan biri olacak HÜBTUAM, Mühendislik Fakültesi binamızın yakınında Çevre Yolu yanında yükselecek. Teknokent'in yanı sıra Çorum ve Sungurlu Meslek Yüksek Okulları'nın yeni binalarının projeleri de hazırlandı." diye konuştu.
(MMY-BÖ)

05.02.2013 18:26:43 TSI

Editör: Wan Haber