Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum'da belediyenin yaptığı tüm düzenlemeler ve önemli bazı imar planı değişikliklerine itiraz ederek rant elde etmek isteyen bir takım çevrelerin bulunduğunu ileri sürerek, "Çorum Belediyesi kimsenin etmek kapısı değildir" dedi.
Belediye Meclisi Toplantısında Ankara Şehir Plancıları Derneği tarafından Polis Okulu için yapılan imar planı değişikliğine yapılan itiraz görüşülerek, oy çokluğuyla reddedildi.
Polis Okulu için yapılan imar planı değişikliğine yapılan itirazla ilgili olarak açıklamada bulunan Başkan Külcü, Ankara'da bulunan bir derneğin Çorum'da yapılan bir imar planı değişikliğine itirazda bulunmasının sıradan bir olay olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, bu itirazın arkasında Çorum'da bazı uzantılar bulunduğunu ileri sürdü.
Çorum'da Belediyenin yaptığı düzenleme ve bazı imar planı değişikliklerine itiraz ederek, bu işi bir rant kapısı haline getirmeye çalışan ve 'rant çetesi' olarak nitelendirdiği bazı çevrelerin bulunduğunu dile getiren Başkan Külcü, "Maalesef Çorum'da böyle bir çete var. Çorum'da bazı kişiler Çorum Belediyesini bir ekmek kapısı olarak görüyor ama buradan açıklıyorum Çorum Belediyesi kimseye ekmek kapısı değildir. Şahsen bu kişilerin kimler olduğunu, ne iş yaptıklarını çok iyi biliyorum ancak, hukukun 'iddia sahibi iddiasını kanıtlamakla mükelleftir' prensibi doğrultusunda bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunamıyorum. Çünkü bu kişiler hakkında elimde somut olarak belge ve delil yok. Ancak, gerekli belge ve delillere ulaştığım an bu kişiler hakkında hukuki her türlü yola başvuracağımı buradan açıkça deklare ediyorum" dedi.
(MMY-BÖ)

07.01.2013 18:06:13 TSI

Editör: Wan Haber