Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Gülbin Dubaz, dernek olarak her yıl düzenlenen ödüllü yarışmayı 2013 yılı için de gerçekleştireceklerini söyledi.
Derneğimiz tarafından 2004 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ödüllü yarışmaların 2013 yılı kategorisinin resim olduğunu belirten Dubaz: "Yarışmanın konusunu ise Çevre ile Büyümek olarak belirledik. Uyandığımız her sabah, aldığımız her nefes, hayata attığımız her adımla, büyümekteyiz. Hayallerimizle, ailelerimizle, aşklarımızla, umutlarımızla, bizi çepeçevre saran doğa ile büyürüz. Bizlerle birlikte büyüyen çevremizin, sanatçı ruhundan yansımalarını bekliyoruz. Derneğimiz tarafından, sergi organizasyon gideri olarak katılımcılardan alınan yarışma katılım bedellerinden, adınıza kayıtlı birer fidan dikilecektir" dedi.
Seçici kurulun İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ressam Prof. Dr. Gülten İmamoğlu, Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve ressam Dr. Deniz Gökduman, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve ressam N. Ayçe Çevikelli, ressam Sibel Çakar, ressam ve eğitimci Günseli Ayan ile Çevre Gönüllüleri Derneği Temsilcisi Bedri Selvi'den oluşacağını kaydeden Dubaz: "Birincilik ödülü olarak 2 bin TL, plaket, katalog ve yarışma derece belgesi, ikinciye bin 500 TL, plaket, katalog, yarışma derece belgesi, üçüncüye plaket, katalog, yarışma derece belgesi verilecek. Seçici Kurul Özel Ödülü olarak 1 adet plaket, katalog, yarışma derece belgesi, mansiyon ödüllerinde ise 3 adet plaket, katalog, yarışma derece belgesi verilecek. Sergileme ödülü olarak da 20 adet katalog, yarışma derece belgesi verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan tüm yarışmacılara, yarışmaya katılım teşekkür belgesi verilecek" diye konuştu.
Değerlendirme Kriterlerini de sıralayan Dubaz: "Yarışmaya başvuran resimler, Seçici Kurul tarafından belirlenen aşağıdaki kriterlere göre 100 üzerinden puanlama yolu ile değerlendirilecektir. Konuya uygunluk, özgünlük, yaratıcılık ve teknik kullanımı değerlendirilecek. Yarışmaya 15 yaş ve üzeri amatör ve profesyonel herkes katılabilir.Seçici Kurul Üyeleri ve birinci derecede yakınları yarışmaya katılamazlar. Yarışmacılar en fazla üç eserle katılabilirler. Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş olması gerekmektedir. Eserlerin imzalı ve sergilenmeye hazır şekilde teslim edilmiş olması gerekmektedir. Değerlendirme esnasında imzaların üzeri bant ile kapatılacaktır. Yarışmacıların, yarışmaya katılanlar eserleri için belirledikleri rumuzun (7 karakteri geçmeyen, rakam ya da harflerden oluşan) yazılı olduğu zarfa, Eserlerin adı, ölçüleri, tekniği, yarışmacının fotoğraflı özgeçmişi, adresi, e-posta ve telefon bilgileri yazılarak kapalı bir şekilde eserin arkasına yapıştırılmalıdır. Yarışmaya katılım için eser başına 20 TL yarışmacı adına kayıtlı fidan dikim bedeli ve organizasyon gideri alınacaktır.
Yarışma ile ilgili olarak dileyenlerin iletişim konusunda yarışma koordinatörü Ayçe Çevikelli ile irtibata geçebileceklerini de sözlerine ekleyen ÇorluKültür Sanat Derneği Başkanı Gülbin Dubaz: "Eserler, 3, 4, 5 Nisan 2013 tarihlerinde 12.00 17.00 saatleri arasında Silahtar Mahallesi, Doktor Hakkı Görenli Sokak, No:6, Çorlu adresine kargo ile veya elden teslim edilmelidir. Eserler bu tarihler arasında belirtilen adreste olacak şekilde gönderilmelidir. 5 Nisan'dan sonra gönderilecek eserler kabul edilmeyecektir. Yarışma sonuçları 17 Mayıs 2013 tarihinde medyada ve www.corlukultursanat.org.tr adresinde ödül töreni ve sergi tarihleri ile birlikte duyurulacaktır" şeklinde konuştu.
(SŞ)

02.02.2013 15:52:02 TSI

Editör: Wan Haber