AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Beylikli köyünde aşırı yağışlar sonucu çöken köprü hakkında açıklamalarda bulundu. Özdağ, yıkılan köprünün yapımı için Manisa İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) 200 bin lira ödenek aktarıldığını söyledi.
Salihli'nin Yeşilova ve Beylikli köylerinde meydana gelen sel felaketi ve meydana getirdiği sıkıntıları çok yakından takip ettiklerini kaydeden Özdağ, "27 Ocak 2013 tarihinde yoğun yağış nedeniyle meydana gelen selde Salihli ilçesi Yeşilova köyü ve Beylikli köyü arasında ulaşımı sağlayan arazi yolu üzerinde bulunan köprü yıkılmıştır. Bu köprü 1997 yılında Beylikli ve Yeşilova köylülerinin kendi imkanları ile projesiz olarak menfez şeklinde yapılmıştır. Dolayısıyla da yağışlara dayanamamıştır. Şu an su seviyesi çok yüksek olduğu için köprünün onarılması bir süre sonra yapılacaktır. Açıklığı çok fazla olan Alaşehir çayı gibi yerlere projesiz bu tip köprüler yerine kazık temel üzerine betonarme köprü yapılması gerekmektedir. Yetkililer ilgilenmektedirler. Hayvanların geçişini sağlamak amacıyla geçici bir asma köprü inşa edilmektedir. Ayrıca Başbakanlık AFAD'tan 200 bin TL, İl AFAD'a aktarılmıştır. Kalıcı köprü de biran önce yapılacaktır." dedi.
Yıkılan köprü üzerinden geçirilen Yeşilova köyü içme suyu isale hattının da meydana gelen sel felaketinde zarar gördüğünü belirten Özdağ, "Yeşilova köyünün içme suyunu sağlayan isale hattı İl Özel İdaresi ve muhtarlık işbirliği ile sel felaketinden bir gün sonra 28 Ocak 2013 tarihinde onarılmış olup köyümüz içme suyuna kavuşturulmuştur. Yeşilova köyüne ilave içme suyu temin etmek amacıyla içme suyu sondaj kuyusu 2013 yılında projelendirilmiş olup 2013 yılı yatırım programına alınmıştır." şeklinde konuştu.
Yeşilova ve Beylikli köylerinde yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Özdağ, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, İl Özel İdaresi Başkanı Hayrullah Solmaz başta olmak üzere meydana gelen afette fedakarca gayret gösteren tüm idarecilere ve personele gayretli çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.
(ES-ÖND-

01.02.2013 17:14:18 TSI

Editör: Wan Haber