İnsanların dini duygularını kullanarak para toplayan dilenciler, çocuk istismarı yapıyor.
Cami önlerinde ve insanların yoğun olduğu işlek cadde ve sokaklarda dilenirken yakalanan çoğunluğu kadın olan şahıslara ve çocuklara, İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri müdahale etti.
Gazi Caddesi üzerinde dilenen 3 bayan ve 1 çocuk dilencileri zabıta ekipleri toplayarak İlkadım Zabıta Merkezi'ne götürdü. Yapılan üst aramasında dilencilerin üzerinden mendil ve bir miktar para çıktı. Küçük yaştaki çocukları kullanarak vatandaştan para toplayan dilenciler, bayan zabıta ekiplerinin yaptığı üst aramasından sonra Büyükşehir Belediyesi Dilenci Toplama Merkezi'ne götürüldü.
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, "Cuma namazı çıkışları ve merkezi camiler önü boş kalmıyor. Yanlarında getirdikleri küçük yaşta çocukları kullanarak vatandaştan para istiyorlar. Bazıları da bizzat çocukları dilendiriyor. Ayrıca dilenciler vatandaşların dini duygularını da istismar ederek yardım isteyenlere engel olmaya çalışıyoruz" dedi.
Sandallı, cami önlerinde ve ana caddelerde vatandaşların dini duygularını istismar ederek yardım toplayan dilencilere, vatandaşlarımızın tevsik edici para yardımında bulunmamasını da istedi. Rutin olarak devam eden kontrollerde yakalanan dilencilerin yerine yenilerinin geldiğini ve sürekli aynı şahıslara ve çocuklara müdahale etmek zorunda kaldıklarını anlatan Sandallı, kanundaki boşluktan yararlanan dilencilerin her geçen gün sayılarının artığını, gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.
(SAM-SLH-Y)

12.02.2013 16:01:13 TSI

Editör: Wan Haber