Erzurum'un Oltu ilçesinde Karabekir İlkokulu'nca hazırlanan "Hayat Okulda Güzeldir" projesi ile okul öğrencileri sinema ile buluştu.
İlk kez bir sinema gören ve sinemada film izleyen minikleri Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Recep Final, Karabekir İlkokulu Okul Aile Başkanı Nuri Çelik, okul öğretmenleri ve öğrenci velileri de yalnız bırakmadı. Bugüne kadar ilk kez sinema ortamını yaşayan çocuklar, bir taraftan mutlulukları dile getirirken bir taraftan da filmin keyfini çıkardı.
Projenin eğitim ve öğretimde kaliteyi en üst düzeyde yakalayabilme adına önemli bir çalışma olduğunu dile getiren Karabekir İlkokulu Müdürü İbrahim Şimşek, "Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında okul sineması projesi ile hem tüm velilerimizle bir araya gelerek keyifli anlar yaşamak hem de eğitim ve öğretim anlamında yapabileceğimiz, ortaya koyabileceğimiz projeleri velilerimizle konuşabilmek için bir fırsat yakalamayı düşünüyoruz" dedi.
Yapmış oldukları bu proje ile bir ilki gerçekleştirdiklerine değinen Şimşek, SODES kapsamında düşündükleri daha başka projeleri olduğunu ve fırsat buldukça yeni projelere imza atacaklarını söyledi.
Bu arada kürsüye gelen Okul Aile Birliği Başkanı Nuri Çelik de okul öğrencilerinin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için sosyal etkinlikleri biraz daha fazlalaştırdıklarına değinirken, okul aile birliği olarak tüm imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti.
Öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini amaç edindiklerini aktaran Çelik, okulları için bu tür çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini dile getirdi.
Okul sineması açılışına katılan İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise öğrencilerin her türlü güzel ve faydalı aktivitenin içinde olması ve bu tür çalışmalarla daha verimli bir eğitim-öğretim almalarına katkı sağlanması gerektiğini ifade etti.
Kaymakam Çobanoğlu, okul idaresi ve okul aile birliği başkanlığının öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine yönelik yapmış oldukları çalışmaları yakından takip ettiği belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek de okul idaresi ve okul aile birliği başkanlığının ne derece etkili ve uyumlu çalışmaları gerektiğine Karabekir İlkokulu'nun güzel bir örnek olduğunu belirterek, "Biz de belediye olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra eğitim ve öğretim konusunda da imkanlarımızı kullanarak bu güzel çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz. Bu projenin bir ayağını oluşturmaktan memnuniyet duydum. Ümit ediyorum proje amacına ulaşmıştır" şeklinde konuştu.
(DMA-AA-Y)

13.01.2013 13:09:17 TSI

Editör: Wan Haber