Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir grup lise öğrencisi, düzenledikleri basın açıklamasında, BDP heyetinin Sinop ve Samsun illerine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında çıkan olaylara tepki gösterdi.
Nur Mahallesi Atatürk Lisesi önünde bir araya gelen çok sayıda öğrenci, Orhan Doğan Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup, geniş güvenlik önlemi altında Cizre Lisesi önüne kadar geldi. Grup adına açıklama yapan Sekvan Oflaz, liseli gençler olarak bu tür saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarını ve saldırıyı kınadıklarını belirtti. İlerlemekte olan barış sürecini halka yansıtmak, halka paylaşmak ve halklar arası ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) Karadeniz'de içlerinde blok milletvekillerin de bulunduğu bir heyetin gittiğini ifade eden Oflaz, "Gezilerine Çorum'da başlayan heyet, halktan önemli bir etkileşimi ve sıcak bir ilgi görmüştür. Ancak gezilerinin ikinci gününde halklar arası çatışma isteyen ırkçı kesimler tarafından HDK heyeti Sinop'ta hedef alınmıştır. Heyet Sinop'ta basın toplantısı için Sinop Öğretmen evindeyken çevrede toplanan ırkçı bir bu grubun sözlü hakaretlerine maruz kalmıştır" dedi.
Provokatör grubun linç girişimi üzerine heyetin 9 saat boyunca Sinop öğretmenevinde mahsur kaldığını belirten Oflaz, hükümeti bu sürece gerekli hassasiyeti göstermeye davet etti. Oflaz, "Bizler liseli gençler olarak bu tür saldırılar karşısında sessiz kalmayacağımızı ifade ediyor ve saldırıyı bir kez daha kınıyoruz" diye konuştu.
Liseli öğrencilerin Sinop ve Samsun'da meydana gelen olayları protesto ve kınamak amacıyla düzenlediği yürüyüş ve basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.
(AY-YRT-AŞ-Y)

20.02.2013 17:37:53 TSI

Editör: Wan Haber