CHP Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, partinin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, il yönetimini istifaya davet edildiği yönündeki söylentilerin doğru olmadığını söyledi. İlçe başkanları ve il yönetiminin daha koordineli çalışması için toplantılar yaptıklarını belirten Çakır, "Biz pazartesi günü ilçe başkanları ve il yönetimi ile toplantı yaptık. Eskisi gibi değil sene başında 2013 yılında yapılması gerekenleri genel merkez tarafından sunma yönüne gittik. Gerek maddi konuları gerek diğer konuları tahmini bütçelerle bir araya getirdik. İlçe başkanları arkadaşlarımızın il yönetimi arkadaşlarımızla daha koordineli nasıl çalışabiliriz noktasında kendi düşüncelerini il yönetimiyle paylaştık. İl yönetimindeki arkadaşlarımız bu konuları not aldılar. Bu süreç il başkanlarını istifaya davet ettiği gibi değil. 2013 yılı da seçim yılı, 2014 yılının hemen başında yerel seçimler yapılacak. Belki bu yıl içinde halk oylaması gündeme gelecek. Bu nedenle CHP'nin bu konuda daha güçlü şekilde seçimlere girebilmesi için bütün arkadaşlarımız kendi görüşlerini ortaya koydu. Bunlar CHP'de doğal şeyler. Bütün sorunların hepsinin bir ortamda parti binasında tartışılmasından yanayız" dedi.
Şuan ki yönetimin seçilmiş bir yönetim olduğunu belirten Çakır, "İl başkanı istifa ettikten sonra kendi arasında il başkanı seçen bir yönetim. Aile içi sıkıntılar olabilir, biz bunları parti içinde bir araya getirdik. Parti yönetimin istifası konuşulmadı. Herkes düşüncelerini söyledi, karar vermesi gereken il yönetim kuruludur. İl yönetim kurulunun da alacağı karara ilçe başkanlarının da saygı duyacağı belirtildi. İl yönetim kurulu arkadaşlarımızla toplantı yapacaklar" diye konuştu. Biat kültüründen gelmediklerini kaydeden Çakır, şunları söyledi:
"Bizim tüzüğümüz gereği genel merkezi hiçbir örgütü görevden alma gibi bir söz konusu yok. Yönetim kurulu istifa ettikten sonra seçim gündeme geliyor, bu seçim sürecinde 45 günlük görevlendirme oluyor. Gelen yönetim 45 gün içerisinde il yönetimini ilçe yönetimini seçime getirmek zorunda. Karabük içinde yine ilçe başkanlarının direk aldığı istifa etsin diye bir söz konusu değil. Bazı konular parti içinde konuşuldu, ilçe yönetimlerinin sorunları, il yönetimlerinin sorunları gündeme geldi. CHP sosyal demokrat bir parti, sosyal demokrat olmanın özelinde insanların kendi düşüncülerini demokratik bir şekilde her ortamda açık açık konuşulabilir. Biz biat sektöründen gelme bir parti değiliz. İnsanlar özgür düşüncelerini her zaman her ortamda dile getirebilmeli."
(ET-ET-Y)

15.02.2013 15:55:45 TSI

Editör: Wan Haber