CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan CHP İlçe binasında partililerle bir araya geldi; gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bir takım ziyaretler amacıyla Didim'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan CHP İlçe binasında partililerle bir araya geldi. Parti binasında düzenlenen toplantıya Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, İl ve İlçe Yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile partililer katıldı. Toplantıda ilk konuşan CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın ziyaretler amacıyla Didim'de olduğunu belirterek, gündeme ilişkin bilgiler vereceğini söyledi ve sözü Tezcan'a bıraktı.
Tezcan konuşmasına ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine yapılan bombalı saldırı haberini vererek başlarken "Provokasyonlar oluyor olacaktır da. Biz bu konularda hassas olmak zorundayız. Bizler emperyalizme kafa tutmuş, mazlum milletlere örnek olmuş bir ülkeyiz. Etnik milliyetçilik yapmadan ortak iradeyle millet olmuş bir sistemin mirasçısıyız" sözleriyle değerlendirdi.
Tezcan konuşmasında Türkiye'de din eksenli bir toplum oluşturulmaya çalışıldığını iddia ederek "Etnik köken ve mezhep üzerinde bunu yapıyorlar. Biz buna karşı duracağız. Onun için en önemli birliğimiz ve ortak irademiz Atatürk Milliyetçiliği... Biz de bunun sahibiyiz ve olamaya da devam edeceğiz" dedi.
Ortadoğu'da yaşananlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tezcan Türkiye'nin savaşa sürüklendiğini ileri sürerek Türkiye'de bir totaliter rejimin doğru gittiğini de kaydetti.
Tezcan önümüzdeki günlerde Barış, Demokrasi ve Adalet için demokratik kitle örgütlerinin de içinde yer alacağı mitinglerin düzenleneceğini söyledi.
(HÇ-İK)

02.02.2013 14:09:55 TSI

Editör: Wan Haber