CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in kuyu sularına sayaç takılması zorunluluğunu düzenleyen Yer Altı Suları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşüldü.
CHP'li Özgür Özel'in kuyu suyu sayaçlarının bedellerinin, montajının ve sigortasının DSİ tarafından ödenmesine yönelik kanun teklifi üzerine, AK Parti milletvekilleri tarafından da verilen kanun teklifleri önce Komisyon'da birleştirilerek görüşüldü ve yapılan görüşmeler sonucunda dün TBMM Genel Kurulu'na geldi. Özel, vermiş olduğu kanun teklifi ile ilgili TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak, AK Parti milletvekillerinin vermiş olduğu kanun teklifinde ilgili düzenlemenin süresinin 3 yıl değil 1 yıl uzatıldığının altını çizdi ve AK Parti Manisa milletvekillerini Oflu Hoca fıkrası ile eleştirdi. Özgür Özel, şöyle konuştu: "Manisa bir tarım kenti. Gün yaklaştıkça tüm çiftçilerin uykuları kaçtı. Telefonların ardı arkası kesilmedi. 'Bu taahhüdü imzalarsam, diğer taahhüt ihlal cezaları gibi, hapse girer miyim?' diye soran da var. Çünkü, DSİ şubat sonuna kadar taahhütname istiyor. 'Taahhütnameyi imzalamazsam kuyum mühürlenecekmiş' diye telefonda ağlayan da var. Böyle bir süreci hep beraber yaşadık. Çiftçinin zaten canı burnunda. 2 bin 500 lira parasını sen ver, aleti taktır. Bin 500 lira da diğer masraflar; yok zamanda 4 bin lira istiyorsunuz. 'Çalınırsa bir daha taktırılacak' diyorsunuz. Ovalarda trafo kalmadı. Önce trafoların 8 litre yağını çalıp satıyorlardı, şimdi ovada trafo kalmadı. Siz '2,5 milyarlık şeyi taktır, çalınırsa bir daha yap' diyorsunuz. İnsaf demekten başka bir şey elimizden gelmiyor."
Milletvekili Özel sözlerini şöyle devam etti: "Peki, üç yıl mı uzatıldı? Kendi tekliflerinden haberleri yok. Oysaki bir yıl uzatma var, daha sonra da Bakanlar Kurulu'na yetki veriyorlar ama, diyor ki 'Üç yıl uzatıyoruz', Neden? Hiç gelmemiş ki komisyona. Burada söylüyorum; Manisa milletvekillerinden, iktidar milletvekillerinden bir tanesi gelmedi komisyona. Oflu Hoca'nın dediği gibi, diyor ya Hoca; 'Ya biraz camiye gelin' diyor, 'Camiye' ölünce geleceksin musalla taşına. Ondan sonra 'Nasıl bilirdiniz?', 'Nasıl bilelim, görmedik ki adamı' diyor. Komisyonda görmedik ki adamı bilsin kendi partisi neyi öneriyor."
(VS-ERG-Y)

15.02.2013 14:48:12 TSI

Editör: Wan Haber