Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın evine dün gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce pompalı tüfekle 4 el ateş açıldı. Açılan ateş maddi hasara sebep olurken, evde olan Belediye Başkanı Kamil Saka olaydan şans eseri yara almadan kurtuldu. 

 

 


Edinilen bilgiye göre, gece saat 00.30 sıralarında Edremit’in Akçay Mahallesi Turgut Reis Caddesi 91 nolu adreste ikamet eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın evine kimliği belirsiz kişilerce pompalı tüfek ile 4 el ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda evin yatak odası olduğu öğrenilen odasının camları kırıldı, duvarlarında ise pompalı tüfek izleri kaldı. Açılan ateş sırasında Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın evin bir başka odasında olduğu ve olaydan yara almadan kurtulduğu öğrenildi. Olay sonrasında bir çok belediye meclis üyesi, partili ve vatandaş Saka’nın evine giderek geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

 


Konu hakkında açıklama yapan Edremit CHP İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, “Dün akşam saat 12:00’den sonra kimliği belirsiz şahıslarca belediye başkanımızın ikamet ettiği eve 4 el pompalı tüfek ile saldırı yapıldı. Olay yerinden hızla uzaklaşan iki kişinin olduğu tespit edildi. Güvenlik görevlilerimiz bu konudaki çalışmalarına devam ediyor. Saldırının ne amaçla ve niçin yapıldığını en kısa sürede güvenlik görevlilerimizin çözeceğine inanıyorum. Biz belediye başkanımıza yapılan bu hain ve çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz” dedi.

 


Evi silahlı saldırıya uğrayan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise, “Bunlar belediye başkanının başına gelebilecek doğal olaylar. Edremit’te iş başına geldiğimiz günden itibaren kamuya ait rantı sadece kamu tarafından kullanılması konusunda adımlar attık. Bu doğrultuda hareketlerimiz devam edecek. Burada menfaati kesilen bazı grupların bu tür hareketlere girişebileceğini zaten bekliyorduk. Beklediğimiz bir olaydı. Ucuz atlattığımızı düşünüyorum. Kesinlikle çıkmış olduğumuz yolda daha hızlı ve güçlü bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

220.jpg

 

Balıkesir’in Edremit ilçesinde CHP İlçe Teşkilatı, Belediye Başkanı Kamil Saka’nın evine düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı. Başkan Saka ise, “Biz göreve başlarken bu tür olayların olabileceğini, ama Edremit halkının arkamızda durduğu müddetçe bunun üstesinden geleceğimizi açık ve net bir şekilde söylemiştik. Kimsenin bizi yolumuzdan çevirmeye gücü yetmeyecek” dedi. 

 

 


Belediye binası önündeki basın açıklamasına Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzzaffer Mavuk, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, “Dün akşam saat 24.00 itibariyle Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saka’nın evine yapılan hain saldırı Edremit halkına yapılan bir saldırıdır. Halktan ve haktan yana belediyecilik için yola çıkan, 27 yıllık tecrübesini, bilincini geleceğe taşıyan ve Edremit’te bir takım rant peşinde koşanlara taviz vermediği için saldırıya uğrayan belediye başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

 

 


CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ise, “Kamil Başkanı yeni tanımıyoruz. Bu ilk değildi, son da olmayacak. Ama Kamil Başkan ve bizleri doğru yoldan hiçbir güç çeviremeyecek. Sizler için hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 


Kendilerine kimsenin diz çöktüremeyeceğini ifade eden CHP Milletvekili Namık Havutça, “Bugün gerçekten üzgünüz. Kurşun gece 24.00’te başkanımızın evine sıkılırken hepimiz şunu düşündük. Bize korku salmak isteyenlere, o şer odaklarına, karanlık odaklara buradan sesleniyorum. Biz Balıkesir efesiyiz. İki yerde diz çökeriz. Bir Allah’ın huzurunda namaz kılarken diz çökeriz. Bir de harmandalı oynarken. Bize diz çöktüremezsiniz“ dedi.

 


Emniyet güçlerine olayın çözümü konusunda güvendiğini ifade eden CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova da, “Öncelikle Kamil Başkanımıza ve bütün Edremitlilere geçmiş olsun diyorum. Bu menfur olayı şiddetle kınıyorum. Ben inanıyorum ki emniyet teşkilatımızda çok hassas şekilde bu konunun üzerinde duruyor. Titizlikle de bunun neticesini alacağına inanıyorum” diye konuştu. 

 

 


Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Biz göreve başlarken bu tür olayların olabileceğini, ama Edremit halkının arkamızda durduğu müddetçe bunun üstesinden geleceğimizi açık ve net bir şekilde söylemiştik. Maması kesilen köpekler havlayacak. Ama it ürüdükçe itin üzerine daha fazla güçle, daha fazla hızla yürümeye devam edeceğiz. Kimsenin bizi yolumuzdan çevirmeye gücü yetmeyecek. Aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz“ şeklinde konuştu. 

 


Saka’nın konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Başkan Saka, daha sonra makamında geçmiş olsun dileklerini kabul etti.

Editör: Wan Haber