Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek; "Kültür Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Personel alım sınavları ile açık öğretim sınavları neden aynı tarihte yapılarak öğrencilerin, iki sınavdan birini tercih etmesi bekleniyor" dedi.
24 Aralıkta başlayan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü personel alımı sınavları 18 Şubat'a kadar devam edecek. 9 ve 10 Şubat tarihlerinde Ankara Ostim Leyla Gencer sahnesinde saat 10.00'da yapılacak sınavlar Açık öğretim sınavları ile çakıştığı için açık öğretim öğrencileri iki sınavdan birini tercih etmek zorunda bırakıldığını belirten Dibek;
"Hem açık öğretim okuyup hem de Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü personel alımı sınavlarına girmek isteyen öğrenciler olacağı sınav tarihi belirlenirken neden dikkate alınmamıştır? 24 Aralıkta başlayıp, 18 Şubat'a kadar devam edecek sınavlarda bu açık öğretim sınavlarının yapılacağı 9 ve 10 Şubat tarihlerinde neden sınav konmuştur? Duyuruda zorunlu hallerde idarenin sınav yeri ve zamanını değiştirebileceği ifade edilirken mağdur olan açık öğretim sınavına girecek adaylar için bu sınav tarihlerini değiştirmeyi düşünmekte misiniz?
Açık öğretimde okuyan ama operanın sınavlarına girmek isteyen vatandaşlarımıza ya mezuniyet ya memuriyet diye bir şart koşulmaktadır. Sınavlar geniş bir zamanda yapılırken ve idarenin sınav zamanını değiştirme hakkı varken açık öğretim sınavlarını yapılacağı 910 Şubattaki sınavların ertelenmesi vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldıracaktır" ifade etti.

01.02.2013 13:18:12 TSI

Editör: Wan Haber