CHP Nevşehir İl Başkanı Ahmet Göktaş hafta içerisinde Ankara'da yapılan CHP İl Başkanları toplantısına katıldı.
CHP İl Başkanları toplantısından dönüşünde bir basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Ahmet Göktaş, ''Ülkemizin üniter yapısına uygun olmayan başkanlık sistemi getirilmek istenmektedir. Dünyada tek devlet, tek millet ve tek bayrak olan hiçbir ülkede başkanlık sistemi yoktur'' dedi.
Göktaş, ülkeyi kan gölüne çevrilmek isteyen törör örgütü PKK ile hükümet çevrelerinin önceleri gizli, şimdi ise açıktan müzakereler yaptığını ifade ederek, şunları söyledi:
''CHP meclis dışında yapılan her görüşmeyi kabul etmemekte, ülkemizin üniter yapısı bozan, misaki milli ülkümüzden vazgeçirecek, Atatürk'ün (yurtta barış, dünyada barış) ilkesini zedeleyici her türlü yapılanmaya karşı olduğumuzu ve bunlarla sonsuza kadar mücadele edeceğimizi sevgili halkımızın bilmesi gerekir. Ülkemizin üniter yapısına uygun olmayan başkanlık sistemi getirilmek istenmektedir. Dünyada tek devlet, tek millet ve tek bayrak olan hiçbir ülkede başkanlık sistemi yoktur. Başkanlık sistemi ABD, Rusya, Hindistan gibi birden çok millet olan devletlerde uygulanmaktadır. Bu gelişmeleri ülkemiz ve halkımız adına endişe ile takip etmekteyiz. Devletimizin bir takım kurumları ve yöneticileri sanki hükümetin sözcüsü ve yöneticisiymiş gibi yanlı ve kasıtlı hareket etmektedir. Suni gündemlerle halkımızın kafası karıştırılmakta, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, akaryakıt ve temel gıda maddelerindeki fiyat artışları gözden kaçırılmak istenmektedir. Ülkemizde asgari ücretten dahi vergi alınmakta fakat pırlanta, zenginlerin kullandığı yatlardan vergi alınmamaktadır. Yabancıların toprak almaları teşvik edildiği halde patates ihracatı teşvik edilmemekte, binlerce üretici zor duruma bırakmaktadır.''
Göktaş, 2002 yılından bu yana her dönemde Nevşehir'den 3 milletvekili çıkartan iktidarın, Nevşehir'e bir tane fabrika dahi yapmadığını, yeni iş kolları oluşturmadığını, bölgenin turizm ve patates üretimiyle ilgili sorunlarının hiçbirini çözmek için emek harcamadığını da ileri sürdü. Göktaş, ''Nevşehir komşu illere göre daha az yatırım ve hizmet alan bir şehir durumundadır. Son on yılda komşularımız olan Aksaray, Kırşehir, Niğde ve kayseri'den geri kalmış durumdayız. Fakat hükümete en çok oy veren şehir olarak diğerlerinden daha fazla yatırım ve hizmet almamız gerekmez mi? Bu durumlar dikkate alınarak ve söylediklerimizin doğruluğu teyit edildikten sonra halkımızın oy verme işlemi sırasında bir kez daha düşünmeleri, hem ülkemiz hem de Nevşehir işin daha hayırlı olacaktır'' diye konuştu.
(COŞ-ZB-Y)

02.02.2013 11:31:38 TSI

Editör: Wan Haber