Aydın, Söke ve Kuşadası'nda çeşitli temaslarda bulunmak için kente gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Umut Oran, ilk olarak CHP Aydın İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Aydın'da CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz tarafından karşılanan Umut Oran'ın ziyaretine partililer de katıldı. Aydın örgütü ile bir araya gelmenin mutluluğunu duyduğunu ifade eden Oran, İstanbul milletvekili olarak Aydın'a geldiğinde sosyal belediyeciliğin örneklerini daha iyi gördüğünü söyledi.
"TÜRKİYE GÜNDEMİ BU HAFTA YORULMAYACAK"
Aydın'a gelmesindeki esas amacın pamuk sektörünün temsilcileriyle bir araya gelmek olduğunu kaydeden Oran, "Türkiye gündemi bu hafta yorulmayacak. Başbakan bu hafta yurtdışında. Başbakan ne zaman ülkeyi terk etse Türkiye gerçek gündemine dönüyor. Vatandaşın kendi öncelikleriyle geçireceği bir hafta olacak" dedi.
Söke ve Kuşadası'nda ziyaretler yapıp Söke'de pamuk sektörünü masaya yatıracaklarını ve pamuğu 'beyaz elmas' olarak niteleyen Oran, "Pamuk, Türkiye için stratejik bir hammaddedir. Beyaz elmasımızı maalesef iyi kullanamıyoruz. Söke pamuğu dünya tarafından bilinmesine rağmen bugün hükümetin yanlış politikasıyla dünyanın en pahalı pamuğunu üretip dünyanın en düşük fiyatına pamuğu satıyoruz. Desteklenmeyen bu hammadde ülke ekonomisine büyük bir zarara uğratıyor. Pamuğu sadece tarladaki ürün olarak görmemek lazım. İplik ve tekstil sektörünü de göz önünde bulundurmalıyız. Büyük bir sektör ama gereken desteği vermiyoruz. Türkiye tarım ambarıyken samanı ithal eder hale geldi." dedi.
KİFAYETSİZ MUHTERİSLER BENZETMESİ
Tarım sektöründeki sıkıntılar yaşanırken Türkiye'nin gündeminde farklı konuların tartışıldığını kaydeden Oran, "Türkiye'yi Bremen Mızıkacıları gibi yönetiyorlar. Dış işleri Bakanı Suriye'nin muhalefet partisinin sözcüsü gibi hareket ediyor. Suriye'deki yangını söndürmekten bahsediyorlar. Önce kendi ülkenizdeki yangını söndürün. Türkiye yangın yerine dönmüş farkında değiller. 'Kifayetsiz muhterisler' muktedir olursa Türkiye'nin başına bunlar gelir. Türkiye'yi bugün yöneten iktidar kifayetsiz bir muhteris konumundadır. Muktedir oldular, Türkiye'nin başı beladan kurtulmuyor" ifadelerini kullandı.
"BAŞBAKAN HALKIN KREDİSİNİ BATIRDI"
Oran, ana muhalefet partisi olarak ekonomi, dış politika, anayasa ve terör konularında iktidara ellerini uzattıklarını belirterek şunları söyledi: "Bunlar millet için çözmek zorunda olduğumuz konulardır. Özellikle terör konusunda elimizi uzatıp bu konunun iç siyaset malzemesi yapılmasın diyoruz. Ama bunu anlamayan ve yanlış yorumlayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Başbakan'ın dün yaptığı açıklamayı kınıyorum. Genel başkanımızın kendisine uzattığı eli bir krediye benzeten herhalde eski tüccarlık refleksiyle hareket eden bir anlayış. Kendisi esasında halkın kredisini tüketmiş durumdadır. Halk onlara kredi verdi ama onlar ekonomiyi batırdı. Başbakan kendisine verilen krediyi batırdı."
Büyükşehir Yasasıyla 12 milyon kişinin rızası olmadan Türkiye genelinde 1522 ve Aydın'da 36 beldenin kapatıldığına dikkat çeken Oran, büyükşehir statüsünü halka sormamanın hesabını AK Parti iktidarının sandıkta vereceğini iddia etti.
"KAZANACAĞIMIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK"
CHP Aydın İl Örgütü'nün yaptığı başarılı çalışmaları Türkiye'nin her yerine taşıma amacıda olduklarını vurgulayan Oran, "Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacağımız konusunda şüphe duymuyoruz. Zaten adayımızı da önceden açıkladık. İlçe belediyelerimizin sayısını arttıracağımızı görüyoruz. Derdimiz ilk yerel seçimlerde Aydın örneğini Türkiye geneline yaymaktır. Buradaki belediyeciliğin örneklerini, kardeşliği barışı, dayanışmayı sosyal devletin varlığını diğer kentlere götüreceğiz" diye konuştu.
(GY-MB-İK)

07.01.2013 14:27:32 TSI

Editör: Wan Haber