AK Parti Muğla Merkez İlçe Teşkilatı'nın 10. İlçe Danışma Kurulu Toplantısı ilçe binasında yapıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi daha önceki açıklamalarında da Muğla Belediyesine birçok soru yönelttiklerini ancak sorularına cevap alamadıklarını kaydetti.
Açıklamasında göreve geldikleri tarih olan 17 Aralık 2011 tarihinden bu yana teşkilat olarak yaptıkları çalışmalar ile ilgili olarak bilgiler veren Başkan Çelebi, amaçlarının yaptıkları hizmetler ile Muğla'yı Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en gelişmiş şehirlerinden biri haline getirmek olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz hafta sonunda 48 köyü aynı anda ziyaret ederek hiçbir teşkilatın yapamadığını yaptıklarını belirten Çelebi, "48 köyde birden aynı anda parti çalışmalarında bulunduk. Bir ilk olmasına rağmen, partimizin il yönetimi, ilçe yönetimi kadın ve gençlik kolları ile beraber mükemmel faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Muğla'da 48 köyde aynı anda ses verdik. Gönlünü bize açan herkese koşarak gidilmiştir" dedi.
Hedeflerinin Muğla'yı Muğlalılar ile beraber ortak akıl ile yönetmek olduğunu vurgulayan Başkan Çelebi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Muğla Belediyesi'nin eksik veya yanlış yaptığı tüm olaylara dün olduğu gibi sessiz kalınmamış ve aktif bir muhalefet anlayışına geçilmiştir. Muğla Belediyesi'ne Yeni sorularımız vardır. Normalde atık su arıtma borusu takılmayan yerlerden 'Atık su arıtma parası' istenmiş midir? Bu gayri hukuki bir uygulama değil midir? Atık su arıtma tesisinden çıkan atık sular nereye gitmektedir? İleride herhangi bir sağlık ve çevre problemi yaşanacak mıdır? Atık Su Arıtma Tesisi devredeyse, vidanjörler gece gündüz sokaklarda niye çalışmaktadır? Muğla'nın kokması artık bitecek midir? Muğla, güzel kokulu günlere ne zaman ulaşacaktır? Eski garaj alanı olan yerin son durumu nedir? Belediye kendisine açılan bütün davaları kaybetmiş midir? Burası açık bir gölalanı mı olacaktır? Kışın yağan yağmurlarda burada ördeklerin yüzmesini mi izleyeceğiz? Muğla Belediyesi bütün kamu kurum ve kuruluşları asfalt çalışmalarını bitirmişken, niçin mevsimsel olarak en olumsuz zamanda asfaltlama yapmaktadır? Vatandaşımızın ve esnafın zararını kim ödeyecektir? Muğla Belediyesince yapılan asfaltlama çalışmaları uluslararası standartlara uygun mu yapılmaktadır? Yapılan asfaltlama çalışmalarında karayolları teşkilatının yaptığı standart tutturulmakta mıdır? Yapılan bir takım asfalt çalışmalarının yeterli kalitede yapılmadığı gerekçesi ile kamu kurumlarının uyarması sonucu tekrar yaptırıldığı doğru mudur? Doğru ise bu zararı kim ödeyecektir? Zorlu kış şartlarında, yağmurlu çamurlu günlerde Muğla Belediyesinde çalışan ekmeğinin peşindeki dürüst, çalışkan, emekçi, işçi kardeşlerimiz, hiçbir sebep gösterilmeden işten çıkarılmakta mıdır? Bu vicdana sığan bir uygulama mıdır?"
(BT-MB-İK)

20.12.2012 15:27:59 TSI

Editör: Wan Haber