Geçmişi ve kent kültürünü koruyup gelecek nesillere aktarmada önemli bir görev üstlenen Ödemiş Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) vatandaşlardan gelen bağışlarla her geçen gün zenginleşiyor. Açıldığı 25 Şubat 2012 tarihinden itibaren hemen her gün Ödemiş ve Ödemiş dışındaki yerleşim birimlerinden bağış alan ÖYKAM'a geçtiğimiz gün yeni bir bağışçı daha katıldı.
Çakırcalı Mehmet Efe'nin kızanı, Milli Mücadele'ye katılarak işgale karşı direniş gösteren Ödemiş Kuvayı Milliye hareketinden Çaylılı Koca Mehmet Efe'nin (1884-1959) çerçeveli bir fotoğrafı, 1890-1940 dönemini kapsayan çift namlulu tüfeği, cep saati ve üzerinde Osmanlı arması bulunan kaması, torunu Hikmet Mehmet Çaylı tarafından bağışlandı.
Hikmet Mehmet Çaylı, dedesine ait eşyaların yanı sıra 1977-1980 yılları arasında Ödemiş Belediye Başkanlığı yapan babası Tahir Çaylı'nın belediye başkanlığı ile ilgili hüviyet cüzdanı, gözlüğü ve diğer kişisel eşyaları ile belediye başkanlığı yaptığı döneme ait gazete haberleri, seçim broşürleri gibi yakın tarihimize ışık tutacak pek çok dökümanı Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'ne bağışladı.
(AG-AH-Y)

02.02.2013 10:32:15 TSI

Editör: Wan Haber