Çayırova Belediyesi bünyesinde hizmet veren Engelli Koordinasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde 6-9 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen, 'Eyafexpo 2012 Engelsiz Yaşam Fuarı'na katıldı.
3 Aralık Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen fuardaki stantta engelli vatandaşların, engellerini ortadan kaldırmak amacı ile yapılan çalışmaları ve projeleri tanıtan Engelli Koordinasyon Merkezi, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Engelli vatandaşları kapalı kapılar ardından çıkarmak ve topluma kazandırmak için yaptığı girişim ve projeler ile bölge il ve ilçeler için örnek teşkil eden çalışmalar sergileyen Engelli Koordinasyon Merkezi, fuar alanında açılan stantta çalışmaların anlatıldığı broşür ve kitapçıkları dağıttı.
Fuar alanını ziyaret eden engelli ve aileleri EKM standını ziyaret ederken özellikle evde bakım hizmetleri ve '500 Günde 500 Ev Ziyareti' projesinden çok etkilendiklerini ifade ettiler. Engelli ve ailelerine yönelik 18 alanda hizmet veren EKM yetkilileri, fuar alanında stant açan diğer belediye yetkililerine de çalışmalar hakkında bilgi vererek sorularını yanıtladı.
Çayırova Engelli ve Aileleri Derneği üyeleri, Engelsiz Yaşam Fuarını ziyareti sırasında Engelli Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ettiler. Yaklaşık 70 kişilik kafile fuar alanında Çayırova Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'ni görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Fuar alanını gezen ÇEADER üyeleri diğer belediye hizmetleri göz ününe alındığında EKM'nin daha ileride olduğunu söylediler.
(UU)

09.12.2012 15:23:29 TSI

Editör: Wan Haber